FRÅGESTUND

Eftersom jag bara är hemma och chillar idag så körde vi igång en frågestund på Instagram
Men ni kan fråga här också om det är något ni undrar över.

Den kommer uppdateras allt eftersom frågor kommer in.

Är du rädd för Corona ? Hur tänker du kring detta ?
Jag är inte rädd för att själv bli smittad, men däremot klart jag är orolig för att isåfall föra vidare smittan till de äldre eller sjuka.
Så håll er hemma om ni känner er sjuka, och tvätta händerna ofta. Jag tycker vi ska försöka leva som vanlig, annars stannar samhället. Lyxa till det med en fika på stan, köp den där blusen du kollat på, unna dig hembakat från din lokala bageri. Är du frisk, och bara undviker alla större folksamlingar så hjälper du samhället att rulla på. Det tänker jag göra. Vi köper hämtmat minst 1 gång i veckan nu för att stötta restaurangägarna.
.

Har du haft resor som ställts in? Och hur tänker du kring det ?
Ja det har jag, en inställd resa än så länge. Den skulle gått till Thailand. Vi får se om Madeira också blir inställd, det är en stund kvar så det enda man kan göra är att avvakta.  Ja vad ska man anse om det?  Jag respekterar såklart alla beslut som UD tar. Vi får planera roliga saker hemikring istället.

Är du orolig för att inte få pengarna tillbaka ?
Nej, det är jag inte. Och jag kommer inte stressa på återbetalningen.
Jag hoppas att staten kliver in och betalar alla inställda resor. Annars kommer resebolagen gå i konkurs.
.
Vet att du har minst 3 resor inbokade, hur tänker du kring dessa?
Jag tar en dag i taget och följer nyheterna. Om UD kommer förlänga sitt beslut med sin avrådan.
Ja då stannar jag hemma, och bokar om till hösten. Det är inte hela världen.
.
Någon restaurang att rekommendera i Nybro / Kalmar? 
Om du ska äta fint så är det Postgatan. Deras avsmakningsmeny är to die for! Om ni ska äta mysigt och god mat så är Rosenlundska källaren supertrevligt.
.

Vad tror du om börsen, vet att du gillat att handla aktier? 
Jag är ingen expert, men jag kommer sitta lugnt i båten och inte sälja.
Däremot tänkte jag köpa på mig lite extra nu.
.
Ingen fråga, men du har fått mig att börja baka. Något jag trodde att jag var dålig på.
Tack!
Åå vad roligt att höra. Klart alla kan baka <3
.
Hur mycket väger du,
jag kämpar med min vikt men lyckas aldrig gå ner ?
Ingen aning, vet inte när jag vägde mig sist. Lyckan sitter inte i kilon. Alla ser olika ut, och har olika förutsättningar.
Glöm inte bort att just du är fantastisk & vacker.
Kram
.
Hur är du som person. Beskriv dig med tre bra egenskaper & tre mindre bra ? 
Mina bra: Lyhörd, självständig och envis.
Mina mindre bra: Konflikträdd, överanalyserande och känslosam.
.
Kan man ersätta socker med sötströ i dina bakverk ? 
Oj, jag vet inte… Någon av er som provat ?


Ingen fråga, …. Dina biskvier i långpanna är bara så goda.
Tack snälla.
.

Vill gärna ser mer inredning. Vilken stil & färger du gillar?
Jag håller på med ett projekt just nu. Det ska bli mitt nya sovrum. Ska ta massor med bilder. Det är väldigt vitt hemma hos mig,
men jag håller på att hitta en röd tråd i huset, för att landa i mer jordnära färger & möbler.
.
Vad är det värsta du ätit / tillagat ?
Värsta jag ätit kan vara tupphjärta eller friterade sjösniglar.
.
Hur länge kan man förvara macarons? Och hur förvarar man dem bäst?
Jag har faktiskt ingen aning. Macarons är inte det jag vanligtvis bakar.
.
Vilken är din favoritdryck ? 
Kaffe och bubbelvatten.
.
Kommer en ny kokbok? 
Japp, den kommer släppas den 4 Augusti. Har precis fått se den färdiga framsidan.
Sååå fin <3
.
Är det sant att din förstfödda är favoritbarnet? 
Hej Jacob… Haha.
.
Vilket resmål har du gillat bäst? 
Det är så många. Men Maldiverna är det ABSOLUT vackraste.


Du skrev att du närmade dig 100 000 sålda böcker. Har du passerat det nu?
Ja det är helt otrolig! Och just i detta nu säger siffrorna : 109 056 stycken sålda böcker.

Vad gillar du bäst, kött eller kyckling?
Jag lagar mycket kyckling hemma. Men uppskattar en riktigt fin köttbit när jag går ut och äter.
.
En hemmakväll eller en utekväll? 
Hemma. Jag tycker det är trevligt att gå ut & äta.
Men mig ser man nog sällan ute efter klockan nio-tio.
.
Rött eller vitt vin? 
Jag föredrar Bubbel.
.

Vad ser du för serie just nu? 
Buhu, alla mina serier är slut.
Så kom med bra tips!
.
Chips eller godis ?
Oj, beror på humör. Skulle säga Lösgodis…
Men mina salt & vinägerchips klarar jag mig inte utan.
.
Är du mörkrädd?
Nej, och det hade ju aldrig funkat. Jag bor ju ensam med barnen.
Men larm och hund är ju ändå betryggande. Inte för att Charlie kanske är så skräckinjagande, men hon är snabb på att berätta om det kommer någon.

Hur känns det att vara fyrbarnsmamma. Och så ung?
Fantastiskt att vara mamma till 4 fina ungar. Och sååå ung är jag ju inte längre.
Jag firar ju 40 år i december.
.

Mötte du mycket fördomar när du var tonåring och mamma ?
Jo, men jag var ju bara 18 år när Jacob föddes, så det är klart att många ”äldre mammor” tyckte de visst bättre. Jag tog studenten i 6:e månaden. Så de äldre mammorna tjänade såklart mer pengar, och hade mer pengar sparat. Men jag tror inte mina barn har saknat någonting, visst så köpte vi en del begagnat och fick spara länge inför semestern. När Melvin & Nomi var små byggde vi hus, och hade råd att börja resa mer. Så jag har gått från lite pengar, till att ha jobbat upp det jag har idag. Och jag tror det är bra, mina barn är väldigt medvetna om vad saker kostar. Och jag vet att jag har varit än närvarande mamma under hela deras uppväxt. Jag har haft fördelen att kunna jobba hemifrån. Det känns ändå som en annan tid då och nu. För jag och ”stora barnens” pappa hade hus, en liten trädgård, och bil och inkomst. Så trots 18 år kändes det som vi hade allt ordnat för att bilda familj. Det är istället nu när de är stora som jag börjat att tänka på min karriär, och det är ju inte för sent än.
.

Vill du ha fler barn?
Jag känner mig väldigt nöjd och tacksam för de barnen jag har. Och jag har redan varit mamma i över halva mitt liv. Jacob blir ju 21 år i år. Herregud. Ja, så snart börjar ju en ny tid, vem vet… Kanske blir jag farmor eller mormor om några år ?

.

.
Jag kommer uppdatera med fler frågor & svar under dagen…

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
4 år sedan

En serie tips
DNA dansk serie som finns på svtplay,jätte bra är den.

jennysmatblogg
Reply to  Gülay
4 år sedan

Tack för tips. 🙂

Maria
4 år sedan

Ingen fråga, men jättefint svar till personen som ställde frågan om vikt, 💞

jennysmatblogg
Reply to  Maria
4 år sedan

<3

Jennie
4 år sedan

Hej! Ingen fråga – bara pepp! Har lagat massa mat tack vare din kokbok vardagsmat. Så bra! Har lagat recepten många gånger så jag hoppas att din nya bok som kommer är en liknande bok med lätta vardagsmaträtter 🙂 Förresten är din app ”nedlagd”? Kram

Cattis
4 år sedan

. Jag har precis blivit mamma för första gången och jag är 42 år. Det fanns ingen tid innan. Visste inte ens om jag ville ha barn. Nu är hon det självklaraste i världen.

Samtidigt roligt att läsa om dig som valde att skaffa barn så tidigt. 😁 Och kan nog garantera att du kommer bli den snyggaste farmorn i stan.
Tack för en fin blogg

Lena
4 år sedan

Jag tvivlar inte en sekund på att intentionen att leva som vanligt, så mycket som möjligt, är annat än god.

Men, i det läge vi nu befinner oss kan jag inte ställa mig bakom uppmaningen att försöka fortsätta leva som vanligt – ta en fika på stan, shoppa kläder, gå på bio, äta ute på restaurang minst en gång i veckan – försöka se till så att ekonomin rullar på i högsta möjliga fart, så länge man tvättar händerna ofta och känner sig frisk.

Tyvärr räcker ju inte det.
Inkubationstiden för Corona är 2-14 dagar, vilket i värsta fall kan innebära att man är smittobärare i hela två veckor innan man blir sjuk.
Hur många hinner man smitta under den tiden om man fortsätter vara socialt aktiv i samma utsträckning som vanligt, för att man känner sig frisk?

Land efter land stänger ner. Inte bara gränserna, utan även skolor, bibblor, lokaltrafik, restauranger, evenemang av alla slag och i somliga länder sitter hela befolkningen i karantän; utegångsförbud råder, med undantag för att handla mat och hämta ut medicin på apoteket.
Det är red alert nu. Alla insatser är riktade till att minska spridningen så mycket som det bara går.

Jag vill inte vara en domedagsprofet, men det här är ett ytterst allvarligt läge på riktigt och vi måste agera därefter. Ekonomin och det vanliga måste stå tillbaka ett slag, det jobbar vi på sen, när vi nått någon form av stabilitet och vet hur vi bäst ska handskas med denna pandemi och vet hur vi ska göra för att minska dödstalen så mycket som bara möjligt är.

Ha det bra alla. Ta hand om er på bästa möjliga sätt och glöm inte att visa hänsyn genom att ta ett steg tillbaka i denna både ovanliga och skrämmande situation som vi nu befinner oss mitt i.

Kram 💗

Annika
Reply to  Lena
4 år sedan

Instämmer helt och hållet!! Vi måste ta det här på största allvar.

Agnes
Reply to  Lena
4 år sedan

Dem flesta kommer bli sjuka och klara sig galant, men genom att stanna upp hela samhället störs inte bara vår ekonomi utan det kommer också göra att det kommer ta längre tid tills vårt immunsystem bygger upp ett försvar. Tyvärr så är det som Jenny säger, att det är dem äldre och redan sjuka som kommer få det jobbigt. Anledningen till att regeringen inte vill ha för stora folksamlingar och att dem som kan jobba hemifrån skall göra detta, är för att inte för många ska bli sjuka samtidigt och därav belasta sjukvården.
Vi ska absolut leva som vanligt, annars kommer många inte ha något jobb att gå till. Men man behöver heller inte överdriva och gå på event där det vistas 500 personer samtidigt.

Nästa inlägg

RESTAURANGTIPS I STOCKHOLM

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x