FLÄSKFILEGRYTA

Fredag it is. Yap.
Ikväll kommer Thelma och Emma hit och ska äta tacos med oss. Mys.
Men för er som inte planerat att käka taco, så kanske denna gryta med fläskfile kan vara något för er.
.


Du behöver:
1 putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Gör så här :
Skiva fläskfilen i cm-stora medaljonger.
Stek dem i smör med salt & peppar, tills de får färg. När de är klara lägg dem på en tallrik och börja med såsen nedan.
.

Det här behöver du till såsen:
4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl vatten
3 msk kalvfond
1/2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1/2 msk rödvinbärsgelé
nymald vitpeppar & salt

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och se till att det blandar sig väl. Tillsätt vattnet lite i taget under ständig vispning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning.Tillsätt fonden, grädde och soja. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Rör då och då. Rör ner svartvinbärsgelén, Smaka av med peppar och salt. Vänd allt över köttet och låt sjuda ihop i fem minuter, skulle såsen kännas för ”tjock” rör då ner mer vatten. Lägg i köttbitarna och låt allt sjuda upp tillsammans i fem minuter.

Servera med potatis eller ris.

Smaklig spis.

5
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
4 år sedan

Jag har precis fått hem din kokbok Middagstipset, jag är så glad att jag valde den. Jag har köpt oändligt många kokböcker och blir oftast så besviken för att det är så få recept jag kan tänka mej att laga till och dessutom måste man handla massor av ingredienser Men den här är är hur härlig som helst, finns inte ett enda recept som jag inte kan tänka mej att laga till och i de flesta fall finns redan ingredienserna hemma.
Jag är så nöjd !!

jennysmatblogg
Reply to  Marie
4 år sedan

Wow, så himla fint sagt.
Vad glad jag blir!

Anita
4 år sedan

Jag håller verkligen med ,man behöver inte handla en massa utan det mesta har man hemma.
Även Jennys jul är fantastisk bra recept och fina bilder. Fick den lite sent då jag hade gjort det mesta men hela julen satt jag o tittade vad jag ska göra till denna jul.
Tevlig helg från ett blåsigt och kallt skåne
Kram Anita

Nor
2 år sedan

Hur många gram fläskfilé är beräknat till det här receptet? 500 gram?

Nästa inlägg

RAGGMUNKAR I VÅFFELJÄRNET

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x