RAGGMUNKAR I VÅFFELJÄRNET

Går det verkligen att göra raggmunkar i våffeljärnet undrar ni ?
Jajamän, det funkar alldeles ypperligt.

.

Det här behöver du till 4-5 personer:
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
.

Gör så här:
Skala & riv potatisen ner i en bunke. Jag valde de mindre hålen på rivjärnet. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp våffeljärnet med smör och fyll på med ca: 1 dl smet, grädda raggmunksvåfflorna i några minuter. De ska få vacker färg. Klart att servera.
Gärna med bacon & lingonsylt.

 

1

4 responses to “RAGGMUNKAR I VÅFFELJÄRNET

  1. Carola skriver:

    Jag har faktiskt gjort raggmunk i våffeljärnet men jag tyckte inte att det blev lika bra som på stekpannan.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tror hemligheten är att ha mkt smör, och låt dem bli gyllene.
      Blir supergott

  2. Sandra skriver:

    Tack för alla goda recept, du inspirerar och räddar många vardagar🌸 jag älskar att titta in här😊

  3. al68 skriver:

    Detta måste jag testa nästa gång, låter mycket smidigare än att steka, tack för tipset 👍🏻😘❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *