KÖTTFÄRSBIFFAR MED KRYDDIG SÅS & RIS

Kikar förbi med ett onsdagstips.


Det här behöver du till 8st biffar:
800 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 msk grönpeppar finhackad
1 st ägg
.
Gör biffarna så här:
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg. Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 8 stora biffar alternativt 16 små.
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta. Under tiden gör du såsen

Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 vatten ( plus ev. steksky)
3 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1/2 msk rödavinbärs gelé
ev. maizena
salt & peppar

Gör såsen så här: 
Låt allt sjuda upp och smaka av med salt & peppar.

Vill du ha såsen tjockare, red av med lite maizena.
.

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helena
10 månader sedan

Använder du torkad eller inlagd grönpeppar? 😊

Anonym
Reply to  Helena
10 månader sedan

Gissar på torkad. Tror inte det är allmänt känt att det finns inlagd…

Maria
Reply to  Anonym
10 månader sedan

Vad menar du med allmänt känt? Kolla lite extra i kryddhyllan i butiken nästa gång, hjärtat.

jennysmatblogg
Reply to  Maria
10 månader sedan

Jag hade torkad 🙂

10 månader sedan

Åhh grönpeppar 😋Älskar grönpeppar👌🏻😍😍😍

Nästa inlägg

SALAMICHIPS

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x