KÖTTFÄRSBIFFAR MED KRYDDIG SÅS & RIS

Kikar förbi med ett onsdagstips.


Det här behöver du till 8st biffar:
800 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 msk grönpeppar finhackad
1 st ägg
.
Gör biffarna så här:
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg. Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 8 stora biffar alternativt 16 små.
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta. Under tiden gör du såsen

Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 vatten ( plus ev. steksky)
3 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1/2 msk rödavinbärs gelé
ev. maizena
salt & peppar

Gör såsen så här: 
Låt allt sjuda upp och smaka av med salt & peppar.

Vill du ha såsen tjockare, red av med lite maizena.
.

0
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helena
1 år sedan

Använder du torkad eller inlagd grönpeppar? 😊

Anonym
Reply to  Helena
1 år sedan

Gissar på torkad. Tror inte det är allmänt känt att det finns inlagd…

Maria
Reply to  Anonym
1 år sedan

Vad menar du med allmänt känt? Kolla lite extra i kryddhyllan i butiken nästa gång, hjärtat.

jennysmatblogg
Reply to  Maria
1 år sedan

Jag hade torkad 🙂

1 år sedan

Åhh grönpeppar 😋Älskar grönpeppar👌🏻😍😍😍

Nästa inlägg

SALAMICHIPS

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x