HALLOUMIGRYTA

Välkommen måndag <3 
Vilken mysig dag vi hade igår. Det blev kroppkaksmiddag här igen.
Från början var det bara vi och barnen med respektive, men ju närmare söndagen vi kom… ju fler hade blivit inbjudna eller bjudit in sig själva.
Så vi slutade med 15 personer runt kroppkaksgrytorna. Jag har köpt en ny maskin just för kroppkakor, så jag gissar att vi kommer koka rätt ofta nu. Haha…. Får återkomma med det tipset lite senare.

.

Idag kommer ett vego-tips. Denna grytan är sååå god.
Prova vetja.

Det här behöver du till 3-4 personer: 
1/2 finhackad gul lök
200 gram halloumi
10 – 12 st körsbärstomater
2 dl creme fraiche ( vitlök & örter )
svartpeppar

Serveras med pasta

Gör så här:
Skär halloumin smått och fräs den tillsammans på hög värme med löken till de fått färg. Lägg åt sidan.
Vänd ner tomaterna och fräs ett par minuter tills de blir lätt mjuka. Vänd sedan ner crème fraîche och låt sjuda upp. Vänd ner halloumin/löken och smaka av med lite svartpeppar.  Serveras genast, gärna med en god sallad.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Det där skulle jag vilja testa men har inte kommit så långt ännu! Sedan har jag förstått att det är olika kavlitet på halloumi och att de oftast fraktas väldigt långt och till och med har väldigt olika tillverkningsmetoder med tillsatser. Jag känner mig tudelad avseende detta. Hur skall man se på det. Det är inte helt solklart för mig att använda alternativ som är vegetariska men inte miljövänliga ur andra synviknlar. Vet inte hur andra tänker där. Jag tycker det är svårt att sätta sig in i och jag är absolut inte vegetarian, men försöker sätta mig in i de olika alternativen så gott det går. Hur ser tillverkningsprocessen ut för vegetariska alternativ, är de alltid bättre? Nu förstår jag att detta inte var din mening med detta recept utan mer en fråga från min sida hur andra tänker.
Tack för alltid så fin och aldrig sinande inspiration från din sida! 🙂
//Berith

Thomas
4 år sedan

Hade 3 finhackade vitlöksklyftor svedda i smör i det hela. Så gott recept. Gillar din blogg så mycket.

Zeb M.
3 år sedan

Halloumi och Creme Fraiche…ej veganskt.

Kan med lite god vilja kanske anses vara laktovegetariskt, vilket egentligen inte heller är sant då halloumi ofta innehåller löpe. Löpe är ett enzym som produceras vid malning av magsäcken av kalv/ko/lamm och användas då man ystar ost.

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x