DE TRE KOMMANDE RESORNA

Hej igen,

Nu var det ett tag sedan vi diskuterade kommande resor.
Och under vintern har vi hunnit planera in några stycken spännande resmål. Dock inget alls planerat under sommarlovet, känner än så länge att vi bara vill vara hemma på sommarlovet, med lite mindre dagsutflykter såklart.
Första resan ut är …. tadaaa…..*trumvirvel* ….

Madeira i April.

 


Bild lånad från ving.se

Madeira ska ha bland den vackraste naturen, så här kommer vi försöka vandra en hel del. Vet inte riktigt hur varmt det kommer vara i månadsskiftet April / Maj, men hoppas vi kan sola och bada lite också. 
.

Resa nummer två blir i maj.
Och då går färden till Makedonien – fast med avstickare till Montenegro

Bild lånad från Lonelyplanet.se
.

Vi flyger ju smidigt, snabbt & billigt till Makedonien från Växjö.
Sist jag var där så bilade vi runt massor där, hann även med Serbien, Kosovo och Albanien. Men… vi hann inte med Montenegro.
Så det blir målet på denna resan. Bila till Montenegro och upptäcka detta vackra land.
.
Resa nummer tre. Jo….. Det blir:
Rumäninen med målet att se Transylvaninen.

Bild lånad från vagabond.se

Rumäninen blir det i September, vi landar i Bukarest och ska bila runt i en vecka.  Det ska vara väldigt vacker natur här, iallafall vad man kan se på alla bilder. Och kikar man på kartan så ser det inte alls så långt ut att besöka även : Moldavien & Ukraina. Och för mig som samlar på länder så skulle det innebära att jag kommer upp i 66 stycken länder om vi checkar av dem på listan.  Så ja… vi får se lite vad vi hinner här under årets gång. 😀

Men detta är resorna som står på tur.

Några tips på vad vi inte får missa? 

0
Prenumerera
Notis om

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tina
4 år sedan

Har frågat förut men inte sett något svar.
Hur ser du på miljöpåverkan i och med att du reser väldigt mycket och verkar se det som en sport medans övriga världen försöker minska resandet för klimatets skull.

Hannah
Reply to  Tina
4 år sedan

Tina vad gör du för klimatet om man får fråga? Lätt att ifrågasätt alla andra men man kanske bör sopa framför sin egen dörr först.

Jenny driver en mat OCH reseblogg. Kanske blir svårt att jobba om man inte får resa. Eller vad vet jag?

Anonym
Reply to  Tina
4 år sedan

Håller med Hannah, vad gör du själv?? Vi kan inte sluta flyga i världen utan det vi ska göra är att uppfinna mer miljövänliga bränslen, vilket ex. SAS håller på med.
Så trött på dessa pekpinnar från alla ”perfekta” personer.

Milla
4 år sedan

Jag undrar mest över hur man har råd att resa så mycket…är ärligt talat väldigt avundsjuk! Tar GÄRNA emot tips hur man får ihop det ekonomiskt. Kämpade häromåret med att få till en charter till Mallis, vilket inte var det lättaste…jag menar inget illa, jag vill verkligen veta…skulle också vilja ha sett mer av världen, har tre länder på min ”lista”. Är resorna samarbeten?

jennysmatblogg
Reply to  Milla
4 år sedan

Hej Milla och Tina.

Nej, 99 % av resorna är inte samarbeten. Utan dem betalar jag på min egen lön. Jag vill inte uppmana att resa mer, och det finns såklart många bättre alternativ än att flyga. Men när jag flyger så flygkompenserar jag alltid, för att stilla lite av flygskammen. Men jag försöker tänka på att bila mer, tycker dessutom att det är det bästa sättet att resa. Man får uppleva så mkt mer.

Angående hur man får ihop det ekonomisk, jo men jag försöker prioritera så mkt jag kan. Köper sällan onödiga saker, kläder eller nya möbler- utan lägger det mesta på resor. Det har blivit ett sätt att leva, jag har alltid tänkt så även när jag var 20 år och pluggade och ”bara” hade CSN.
Jämför och kolla resor. Men framför allt, ge dig ut och bila / tågluffa i Europa. Där ”plockade” jag mina flesta länder.

Kram

Lena
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Hej!

Nästan alla influensers som flyger en massa mil per år, brukar säga att de ”flygkompenserar/klimatkompenserar.
Jag är så väldans nyfiken på hur? Alltså, vad gör du mer än sop- källsorterar?

Mvh!

jennysmatblogg
Reply to  Lena
4 år sedan
Lena
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Fast Vingresor är ju ett charterresebolag.
Ni åker väl inte via charter längre, sedan väldigt många år?
Intentionen att bli mer klimatsmart måste ha en reell bäring så att det inte bara förblir tomma ord.

jennysmatblogg
Reply to  Lena
4 år sedan

Hej Lena,

Detta kan man välja till på de flesta flyg/ charter / bolag numera. Reser oftast på egen hand fortf. Fast Till gambia /Madeira reser vi med ving ✨
Trevlig kväll

Anonym
Reply to  Milla
4 år sedan

Milla: Folks ekonomi kan ju skilja sig hur mycket som helst. Själv tjänar jag drygt 35 tkr i mån och gör varje år en långresa och en lite kortare. Flyger dessutom i business då jag tycker det är värt pengarna. Jag klarar av att resa då jag sparar ganska mkt, utan att göra avkall på min vardagliga ekonomi. Så svaret är väl ganska enkelt, Jenny har väl mer pengar än vad du har, om man ska vara krass. Men så är det ju i världen, vissa har mer, vissa har mindre.

Anders
4 år sedan

Jag börjar tröttna på folk ska ge varandra dåligt samvete och berätta vad som är rätt eller fel.
Driver man en sajt där man skriver om resor så tar jag man för givet att den personen måste få arbeta utan att folk kommer med pekpinnar. Det är ett jobb lika mycket som en journalist eller fabriksarbetare.
Nej Jenny jag tycker det är grymt det du gör. Fint av dig att klimatkompensera. Tror det är många av oss andra reselovers som inte för det.

Ps. Nu ska jag ge mej på din broccolipaj med ädelosts.

Annamaria Larsen
4 år sedan

Roligt att läsa din blogg…. Jag är över 50 och inte riktigt nån blogg läsare men din läser jag till och från.
Res så mycket du kan och strunt i alla olika åsikter.
Det jag vill verkligen rekommendera vad det gäller Rumänien. Jag är uppväxt där . I Transilvanien i en stad som heter Tirgu- mures. Den finaste delen av Rumänien är just Transylvanien….. med otroligt mycket att se. Man kan flyga till Cluj- Napoca och bila därifrån. Hoppas att du kommer att njuta av din resa.

Lina
4 år sedan

Känns fräscht o resa så mycket med flyg under brinnande klimatkris – NOT!! Ja det går att resa med mindre miljöpåverkan. Exempelvis med tåg och exempelvis till ställen som ligger närmare.

Sofie
4 år sedan

Just nu sitter tusentals turister i karantän på Teneriffa pga Corona viruset. Jag bokar ingen resa just nu i alla fall. Obs har pengar ej avundsjuk

Maria
4 år sedan

Idag känner jag lite… att det blir så hård ton från båda håll. Båda sidor här har ju ”rätt” men det känns lite som: attack! Och sedan jättehård motattack! Jag vet inte, men det kanske skulle gynna klimatets och världen i stort om man kunde lyssna på varandras sätt att se på saker, mer än hur det så ofta blir idag. Bara en tanke….

Sonia
4 år sedan

Tycker precis som du väldigt mycket om att resa och gör fler resor om året. Jag och min man planerade att fara iväg i slutet av mars/april till någon europeisk huvudstad men avvaktar nu boka pga Corona viruset.
Intressant att höra hur du tänker kring det?

Är inte harig av mig så, när SARS gick tvekade vi inte att boka resa till Asien och luffa runt, men med åldern (🙈🙉) och sen vi fick barn tänker jag mer kring just sånt.

jennysmatblogg
Reply to  Sonia
4 år sedan

Hej Sonia,
Ja att resa är livet. <3 Vare sig det är inom Sverige eller utomlands.
Jag kommer inte sluta resa p.ga av Corona-viruset, ja om inte UD avråder d.vs. Då kommer jag lyssna på deras rekommendationer

Kram

4 år sedan

Så härligt! Bästa som finns att resa (förrutom mat,haha) Älskar att läsa om dina härliga resor och alla tips och inspiration det ger så ser fram emot även denna Madeira resa. Kram

Anne
4 år sedan

Åh det ska bli jättekul att få läsa om dina resor framöver! Jag tycker att din blogg är toppen👍🙂

Lena
4 år sedan

Spännande med dina resor! Jag var i Madeira för ett par år sedan, fantastiskt vackert och fint för vandring. Ska bli kul att se vad du upptäcker. Du brukar alltid hitta så mycket fint!

Eva
4 år sedan

Ser härligt ut! Vi har rest ungefär en gång om året och sist var i april förra året men då bestämde vi att nä nu var vi lite mätta på det. Så nu har vi bestämt att inte resa på några år och inte förrän vi får tillbaka nåt sug efter det.
Sen känner jag nu i och med Corona-viruset att jag absolut inte vill ut att åka.

Elin
4 år sedan

I Rumänien finns en mysig stad som heter sibiu där man kan bada i saltvattenkällor, jättemysigt. Även en fina stad att gå runt i. Tror att den ligger i Transsylvanien men är inte helt säker!

Kattis
4 år sedan

Vi var i Montenegro förra sommaren, jättebra! Tipsar om sandstranden och gamla stan i Budva, mysiga Perast och så klart Kotor med gamla stan och fästningen. Och alla katter 😀 Och att åka ut med båt till Lady of the Rocks och blue cave är fint! Finns många mysiga kuststäder runt Kotorbukten med fina stenstränder. Sen finns ju vindistrikten också 👍🏻

M
4 år sedan

Madeira är otroligt vackert! En liten hyrbil är det bästa för att på egen hand åka runt hela ön. Bra vägar men väldigt brant och smala vägar på många håll. Tips är att köpa bra vandringsguide för alla leder, få stränder men naturliga poolerna med klippor vid Porto Moniz är riktigt fina.

Tina
4 år sedan

Hej Jenny!
Jag undrar om du alltid plockar ihop resor själv eller om du använder dig av t ex Ving?
Skulle själv åkte till Gambia o Senegal nu i mars -20 men blev stoppad pga att Danmark stängde sina gränser pga Covid -19 …..
Tack för jättefina resereportage OCH din matblogg såklart!
/ Tina

jennysmatblogg
Reply to  Tina
4 år sedan

Tidigare har vi alltid plockat ihop resor. Men till Gambia valde vi att åka med Ving. ☺️ Tyckte direktflyget var så mkt smidigare.

Nästa inlägg

KRÄMIG LAXPASTA

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x