PASTAPESTO

Försöker ni också ha köttfria måndagar?
Då kommer dagens tips på den godaste Pastapeston.
Enkel, snabb & supergrönt.

Detta behöver du till Peston: 
2 krukor färsk basilika
50 gram pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 – 2 dl olivolja
100 gram riven parmesanost
2 nypor flingsalt
nymalen svartpeppar

Toppa med ruccola

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Plocka basilikabladen. Rosta pinjenötterna i en torr panna och mixa dem sedan hastigt i en matberedare.
Grovhacka vitlöken, och lägg ner tillsammans med basilikan. Mixa ihop och tillsätt olivoljan i en stråle, tills du får den konsistens du vill ha.
Rör till sist ner parmesanen. Smaka av med salt & peppar.

Klart att servera,

1

2 responses to “PASTAPESTO

  1. Caroline skriver:

    Nej, har du sett att meatless mindas la ner sin kampanj i somras? För mig är det så självklart att de flesta måltider är vegetariska att jag inte behöver en dag för det.

  2. Lotta skriver:

    Vi började köra en köttfri dag i veckan för några år sedan, och sedan ett år tillbaka äter vi ca hälften av dagarna helt vegetariskt. Uppskattar dina mattips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *