SCONES

Hej där bloggen,
I morgon vankas det hotellfrukost för mig & Thelma, jag fick ju en hotellövernattning av henne i födelsedagspresent. Så efter lunch drar jag mot Karlskrona, hoppas på supergod frulle imorron ( det är halva grejen med att bo på hotell )   Något som annars är minst lika mysigt & gott att göra till helgen är ”scones”. Aldrig fel att lyxa till det med hembakat.

Eller ännu hellre bli överraskad av en sambo som går upp tidigare och förbereder 😉
.


Doftar ju bara såååå gott med nybakat! 

 

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen till fyra bullar, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 -15 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

GOTT TILL MINGLET

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x