GRYTA MED KOKOSMJÖLK & RÄKOR

Hej hej,

Här kommer en favorit i repris. En enkel och god gryta med kokosmjölk & räkor.
För mer sting är det gott att tillsätta lite redcurry. Finns i hyllan med asiatisk mat.
.

 

Du behöver till 4 personer:
500 gram oskalade räkor
( ca: 300 gram färdigskalade)
pasta för 4 personer
olja
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosgrädde
1 tsk sambal oelek  ( 1 msk – om du gillar hetta )
1/2 msk hummerfond
50 gram sockerärter
1 burk med bambuskott
1 röd paprika
10 stycken champinjoner
1 lime

Gör så här:
Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med olja, fräs löken mjuk och pressa ner vitlöken. Vänd ner kokosmjölk, sambal oelek, hummerfond. Låt sjuda upp medan du grovhackar grönsakerna. Vänd ner den i den sjudande grytan. Dra bort från värmen och pressa ner limen under omrörning.
Vänd ner pasta, räkor och rör runt.

Serveras genast.

1

4 responses to “GRYTA MED KOKOSMJÖLK & RÄKOR

  1. Therese @bakaochlagamat skriver:

    Alltså, vad har du för superräkor?? När jag skalar 500 g skulle jag tippa på att det blir max 150 g räkor och 350 g skal 😂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Haha, uppskattar jag dem så fel?
      Ja men en påse med 500 gram oskalade räkor hade jag.

      1. Therese @bakaochlagamat skriver:

        När jag tänker efter så kanske det beror på storleken.. vet inte om jag oftast har 50/70 eller 70/90. Ju mindre räkor desto fler i en påse och då även fler huvuden och sånt aom väger 🤔

  2. Anja skriver:

    Gjorde denna igår, så goooood! Den blir de fler gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *