Räkomelett med dillstuvning.
Recept från min bok ”Jennys Jul”, fotograf : Ulrica Pousette.
Till omeletten:
4 ägg
3 msk grädde
salt & peppar
smör till stekning
Till stuvningen:
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost
Toppa med handskalade stora räkor
Gör så här:
Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat.
Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält. Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.
Klart att servera.
God fortsättning! Vilken fin header du har ändrat till.
Tycker det ser krystat ut med den infällda bilden. Kan du inte vara med i bilden på ett mer ”naturligt” sätt? Annars fin bild.
Du har helt rätt 🙂 Måste fota lite nya headers.
U va gott, kl 12 vid huvudentren på sjukhuset blir bra så kommer jag och hämtar 🙂
Så gott det ser ut!!! Älskar din ädelostgryta och måste testa och göra denna med 😍😍😍 Går det och förbereda denna rätt dagen innan? ❤
Hur många portioner om man serverar till lunch med sallad?