RÄKOMELETT

Räkomelett med dillstuvning. 
Recept från min bok ”Jennys Jul”, fotograf : Ulrica Pousette.

Till omeletten: 
4 ägg
3 msk grädde
salt & peppar
smör till stekning

Till stuvningen: 
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost

Toppa med handskalade stora räkor

Gör så här:
Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat.
Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält.  Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.

Klart att servera.

9
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anne-Li Berglund
3 år sedan

God fortsättning! Vilken fin header du har ändrat till.

Anonym
3 år sedan

Tycker det ser krystat ut med den infällda bilden. Kan du inte vara med i bilden på ett mer ”naturligt” sätt? Annars fin bild.

jennysmatblogg
Reply to  Anonym
3 år sedan

Du har helt rätt 🙂 Måste fota lite nya headers.

Pernilla
3 år sedan

U va gott, kl 12 vid huvudentren på sjukhuset blir bra så kommer jag och hämtar 🙂

Hanna
8 månader sedan

Så gott det ser ut!!! Älskar din ädelostgryta och måste testa och göra denna med 😍😍😍 Går det och förbereda denna rätt dagen innan? ❤

Anne Marie Svensson
5 månader sedan

Hur många portioner om man serverar till lunch med sallad?

Nästa inlägg

NUTELLASEMIFREDDO

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x