RÄKOMELETT

Räkomelett med dillstuvning. 
Recept från min bok ”Jennys Jul”, fotograf : Ulrica Pousette.

Till omeletten: 
4 ägg
3 msk grädde
salt & peppar
smör till stekning

Till stuvningen: 
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost

Toppa med handskalade stora räkor

Gör så här:
Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat.
Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält.  Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.

Klart att servera.

1

4 responses to “RÄKOMELETT

  1. Anne-Li Berglund skriver:

    God fortsättning! Vilken fin header du har ändrat till.

  2. Anonym skriver:

    Tycker det ser krystat ut med den infällda bilden. Kan du inte vara med i bilden på ett mer ”naturligt” sätt? Annars fin bild.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du har helt rätt 🙂 Måste fota lite nya headers.

  3. Pernilla skriver:

    U va gott, kl 12 vid huvudentren på sjukhuset blir bra så kommer jag och hämtar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *