RÄKOMELETT

Räkomelett med dillstuvning. 
Recept från min bok ”Jennys Jul”, fotograf : Ulrica Pousette.

Till omeletten: 
4 ägg
3 msk grädde
salt & peppar
smör till stekning

Till stuvningen: 
1 dl vispgrädde
100 gram philadelphiaost
2 msk finhackad dill
salt
1 dl riven ost

Toppa med handskalade stora räkor

Gör så här:
Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat.
Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält.  Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.

Klart att servera.

2
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anne-Li Berglund
1 år sedan

God fortsättning! Vilken fin header du har ändrat till.

Anonym
1 år sedan

Tycker det ser krystat ut med den infällda bilden. Kan du inte vara med i bilden på ett mer ”naturligt” sätt? Annars fin bild.

jennysmatblogg
Reply to  Anonym
1 år sedan

Du har helt rätt 🙂 Måste fota lite nya headers.

Pernilla
1 år sedan

U va gott, kl 12 vid huvudentren på sjukhuset blir bra så kommer jag och hämtar 🙂

Nästa inlägg

NUTELLASEMIFREDDO

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x