RÄKSNITTAR TILL NYÅR

Här kommer ett till litet tips på plock- eller mingelmat till nyår. Räksnittar toppade med rom & dill.
Jag gjorde min favvo skagenröra, på 1 kilo räkor. Lite blir över med det är gott till fisken eller på smörgåsen. 

Så det går ju fin-fint att spara i kylen. 

.

Du behöver 
Tunnbröd
Skagenröra * se nedan
röd rom
dill

Skagenröra
1 kg oskalade räkor
1 msk dill
1/2 dl majonnäs
200 gram philadelphiaost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök

Gör så här:
Tina och skala sedan räkorna. Skala och hacka rödlök. Se till att så mycket som möjligt av vätskan från räkorna rinner bort, grovhacka dem och lägg i en skål. Blanda i majonnäs, philadelphiaost och rör ihop. Smaka av skagenröran med dill, salt, peppar och skalet av en citron.

* * * * *

Ta fram tunnbröden och fyll dem med skagenröran rulla ihop dem på längden och skär lagom stora munsbitar.
Toppa med lite kaviar och dill.

Klart att servera.

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

NYÅRSMINGEL MED POLARBRÖD

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x