GRÄDDIG LAXPASTA MED SCANPAN

REKLAMSAMARBETE MED SCANPAN

.

När man lagar mat tycker jag att det är viktigt med bra redskap i köket, för att det blir både mycket lättare & godare. Vem minns inte tiden med flagande eller repiga teflonpannor? De var inte speciellt nyttiga att laga mat på.  Sedan all fakta om detta kom upp så har jag föredragit att laga maten på gjutjärn, dock finns det ju ett lite minus. För de är lite för tunga och otympliga att ta fram hela tiden samt har jag saknat ”non-stick” i mina pannor / grytor. Men nu jag har under några månader provat på Scanpans nya serie. Den har den patenterade beläggningen Stratanium+. Beläggningen har en grov textur som påminner jättemycket om ytan på en gjutjärnspanna. Samtidigt har den alla fördelar som kommer med en non-stick-beläggning. Så här är gränsen mellan gjutjärn och non-stick är nästintill utsuddad. En enkel och smidig panna som inte väger bly 😉 Jag verkligen tokgillar denna serien!
.

Stratanium+ är helt fri från skadliga och miljöfarliga ämnen. Scanpan var först i världen med att producera en non-stick-beläggning utan de farliga ämnena PFOA och PFOS.
.

Alla kärlen är ugnssäker upp till 260 grader och fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshällen.
.

Här kommer en riktigt härlig gräddig laxpasta jag tillagade i min Scanpan.
Enkelt & smidigt precis som jag gillar det. Förutom att jag tycker att pannorna är riktigt bra så tycker jag att designen är riktigt snygg.
Finns i flera olika storlekar och former, de är framtagna av duktiga kockar. Tummen upp för det.
Du hittar allt från Scanpan TechnIQ hos Cervera,
HÄR hittar du stekpannan

.

Det här behöver du till 4 personer:
500 gram laxfile ( gärna halvtinad )
200 gram philadelphiost
2 1/2 dl vispgrädde
1 kruka finhackad dill
2 msk konc. hummerfond
2 msk färskpressad citronsaft
salt & citronpeppar

Serveras med: valfri pasta

 

Gör så här:
Koka pasta för 4 portioner enligt anvisningar på paketet.
Gör under tiden laxröran. Skär fisken i kuber cirka 1,5 cm * 1,5 cm.
Hetta upp en djup panna, vänd ner philadelphiaost, grädde, dill, fond, citronsaft, och låt sjuda upp.
Smaka av med salt & citronpeppar. Vänd ner laxen och låt sjuda i 5-8 minuter eller tills laxen är klar.
Vänd försiktigt ner såsen över pastan, vänd om och servera med valfria grönsaker.

   

Klart att servera.

Prova detta receptet snartast.
Yummi! 

.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia Löfholm
1 år sedan

Kan man använda matlagningsbestick i rostfritt stål, eller är det trä och plast som gäller i dessa pannor?

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia Löfholm
1 år sedan

Man kan använda vilket som 😃

Sofie Borgstedt
1 år sedan

Hej är den djupa pannan från scanpan också eller vad kommer den ifrån? 😍 tack för en super blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Sofie Borgstedt
1 år sedan

Tack snälla <3

Sofie Borgstedt
1 år sedan

Hej var kommer den djupa pannan ifrån? 😍 har du en länk till den?

jennysmatblogg
Reply to  Sofie Borgstedt
1 år sedan

Ja den är också från scanpan. Finns att köpa på Cervera

Nästa inlägg

London del 2

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x