KOLASNITTAR MED CHOKLAD

Godmorgon,

Här har jag sovit ruggit dåligt inatt, mycket på grund av ett katt som fått för sig att det var en bra ide att leka mitt i natten. Och i mitt sovrum dessutom, så hon har hängt och kloa:t i min sänggavlen, jäklats med Charlie och klättrat upp och ner gardinerna… Snaaark. Så nu sitter jag här med min andra kopp kaffe och längtar efter att få sova några timmar i bilen upp till Sthlm.

Vi åker imorgon, så följ mig på Instagram för flitigare uppdateringar.
@jennysmatblogg

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
120 gram chokladknappar ( jag hade vita och mörka )

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg, och rör ner chokladknapparna.  Dela degen och rulla ut 4 länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.

Serveras med kall mjölk

 

2
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulrika
4 år sedan

Men grattis till sjövilda katten, vi har också en och han är 4 år nu……….=)

Viola
4 år sedan

Kan toppa det med vår katt som är 15 år och fortfarande…*snark* kommer på nätterna med sina leksaker och högljutt vill visa dom för oss. Funkar det inte, så drar han sig inte för att lägga sig på våra ansikten – japp, myyysigt 😉 Sen sover han hela dagen så klart!

4 år sedan

Kakorna ser riktigt goda ut!

3 år sedan

Sååå goa kakor tyckte min familj!!
De tog slut samma kväll!… Haha.
#sparrecept 🙂

Nästa inlägg

TEXMEXLASAGNE

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x