TEXMEXLASAGNE

God förmiddag gott folk.
I dag har varit en sådan morgon när jag liksom inte fått något riktigt gjort.
Jag har liksom bara plockat, städat, skrivit listor och men inget kommit någon vart. Jag har så många måsten innan jag åker, så efter denna koppen kaffe ska jag ta tag i mig själv och bara göra´t. Packa, redigera utkast och förberda bloggen.
.

Jag var sugen på att slänga ihop denna lasagnen till middag idag, men tydligen hade jag vid ett svagt tillfälle lovat Nomi att vi skulle äta på Thaibuffen ikväll. Så jahopp, lasagnen får vänta till en annan dag.

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram färdigstekt & kryddad färs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
1 liten burk med majskorn
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen.
Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

2

4 responses to “TEXMEXLASAGNE

  1. CeciliaSkor skriver:

    Vilken bra ide! Mina ungar kommer att älska den här rätten!
    Kram från Comosjön!
    //C

  2. Sanna skriver:

    Idétorka? Drygt en månad sedan du hade samma recept!
    Jag gjorde denna idag! Supergod!
    https://alltommat.se/recept/saffranskaka-med-toscatacke/

  3. Therése skriver:

    Tack för påminnelse om den här!
    Hade inte testat förut men gjorde den igår, så god och alla barn utom 1 åt, ser det som ett jättebra betyg =) Mina barn är kräsna…
    Så tack igen! Kommer att göras fler gånger!!
    kram

  4. Linda skriver:

    Tacolasagnen var otroligt god.

    Tack för receptet jenny 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *