PERFEKT KLADDIGA KLADDKAKEMUFFINS

Den perfekta kladdkakemuffins:en tycker jag ska vara kladdiga i mitten,
och hårda/ lätt knapriga på toppen. Med detta receptet är de lite rinninga när de är nygräddade, men när de svalnat blir de perfekta.
Här kommer mina favvo-kladdisar.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

 

2

One response to “PERFEKT KLADDIGA KLADDKAKEMUFFINS

  1. Delia skriver:

    Alltså muuums! Jag sökte på kladdkakemuffins för ca 8 år sen och hittade då in till din blogg för första gången. Igår gjorde jag ett gång som jag delade med mig av till grannarna här, lika uppskattat av mig som av dem! 😁🙌🏼

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *