FLÄSKFILEGRYTA MED ROSEPEPPAR

Barnen är iväg till skolan och jag jobbar på.
Ska snart in till stan en sväng och handla och uträtta ärenden. Kikar bara förbi med ett urgott tips till helgen.
Smakrik fläskfilegryta. Varsågoda.


Fotograf: Ulrica Pousette, recept från min bok ”Middagstipset”
.

Det här behöver du: 

2 fläskfilé, à ca 500 g
smör
200 g philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk rosépeppar, grovkrossad
1 tsk svartvinbärsgelé
salt och peppar

Garnering:
rosépeppar, stött
färsk timjan

Servera med potatis & grönsaker

Gör så här:
Putsa fläskfiléerna och skär dem sedan i tunna skivor. Värm upp en stekpanna eller gryta med smör och bryn skivorna på bägge sidor, så att de får fin färg. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, fond, soja, sambal oelek och rosépeppar i en kastrull. Koka upp och häll sedan blandningen i pannan. Låt allt puttra på svag värme i några minuter, eller tills köttet är genomkokt. Smaka av med svartvinbärsgelé och salt och peppar. Garnera med rosépeppar och timjan. Servera tillsammans med kokt potatis eller pasta och grönsaker, till exempel kokt sparris.

 

33
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Delia
5 år sedan

Dum fråga kanske men vad menar du med att ”putsa” fläskfilén? 🙈☺️

Anonym
Reply to  Delia
5 år sedan

Ta bort överflödigt fett, senor m.m.

Margaretha
4 år sedan

🌟🌟🌟🌟🌟 från min man. ”SPARA RECEPTET i din Svarta Bok sa han”

Linda
3 år sedan

Tack för en toppen sida med många smaskiga recept! Finns det möjlighet att göra recepten mer ”utskriftsvänliga” ? Med vänlig hälsning Linda

Ingrid Ohlsson
3 år sedan

Så jäkla god sås!

Charlott Svensson
2 år sedan

Skulle det funka att byta ut fläskfilén mot kyckling på denna rätten? Älskar denna rätt men våra gäster äter ej fläskfile!

daniel Sundsgård
2 år sedan

Hur många portioner gäller recepetet

Nästa inlägg

USA / KARIBIEN OCH ESTA-FRÅGA

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x