FLÄSKFILEGRYTA MED ROSEPEPPAR

Barnen är iväg till skolan och jag jobbar på.
Ska snart in till stan en sväng och handla och uträtta ärenden. Kikar bara förbi med ett urgott tips till helgen.
Smakrik fläskfilegryta. Varsågoda.


Fotograf: Ulrica Pousette, recept från min bok ”Middagstipset”
.

Det här behöver du: 

2 fläskfilé, à ca 500 g
smör
200 g philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk rosépeppar, grovkrossad
1 tsk svartvinbärsgelé
salt och peppar

Garnering:
rosépeppar, stött
färsk timjan

Servera med potatis & grönsaker

Gör så här:
Putsa fläskfiléerna och skär dem sedan i tunna skivor. Värm upp en stekpanna eller gryta med smör och bryn skivorna på bägge sidor, så att de får fin färg. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, fond, soja, sambal oelek och rosépeppar i en kastrull. Koka upp och häll sedan blandningen i pannan. Låt allt puttra på svag värme i några minuter, eller tills köttet är genomkokt. Smaka av med svartvinbärsgelé och salt och peppar. Garnera med rosépeppar och timjan. Servera tillsammans med kokt potatis eller pasta och grönsaker, till exempel kokt sparris.

 

1

2 responses to “FLÄSKFILEGRYTA MED ROSEPEPPAR

  1. Delia skriver:

    Dum fråga kanske men vad menar du med att ”putsa” fläskfilén? 🙈☺️

    1. Anonym skriver:

      Ta bort överflödigt fett, senor m.m.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *