Baconinlindad fläskfile med Potatis- & palsternackspure

Onsdag och lill-lördag idag.
Och kanske vill man då lyxa till det lite nu i höstmörkret.
Så kommer detta lite mer vardagsfina middagstips.

.
Fotograf Ulrica Pousette. Recept kommer från min bok ”Middagstipset” 

För 4 hungriga personer :
2 putsade fläskfileer
280 gram bacon
steksnöre
salt & peppar

Potatis- & palsternackspure
500 gram mjölig potatis
500 gram palsternacka
2 msk smör
1 tsk salt
2 dl uppvärmd grädde

Så här gör du purén: 
Skala palsternacka och potatis, koka upp i lättsaltat vatten.  När potatisen / palsternackan är mjuk häller du ut vattnet, salta och mosa potatisen med elvisp och vänd ner den uppvärmda grädden i röran och rör om tills du fått en fin pure.

Rödvinssky :
Smör
2 scharlottenlökar
1 dl vatten
3 dl rödvin
3 msk koncentrerad oxfond
1/2 tsk timjan
1 msk tomatpure
salt o vitpeppar
ev . majzena

Gör köttet så här: 
Putsa fläskfilen och skär i 3 cm tjocka skivor.
Rulla en baconskiva runt och fäst med en tandpetare. Hetta upp en stekpanna i smör och stek tills köttet är klart.
.

Så här gör du såsen :
Häll upp lite smör i en kastrull och bryn löken glansig, men inte brun. Häll i vin , vatten , fond, tomatpure, timjan och salt och peppar. låt sjuda / koka till vätskan har reducerats till hälften. Sila såsen så att den blir slät. ( Red ev av såsen med lite maizena om ni önskar en tjockare sås. Låt sjuda upp- sedan är den klar att serveras. )

Smaklig måltid!

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
2 år sedan

Åh, nu vet jag vad jag ska laga till söndagsmiddagen! Tack! =)

Eva
2 år sedan

Hej😍 är det du som lagar all mat som fotograferas till din bok eller är det nån annan som lagar efter dina recept? Nyfiken på hur det går till när man gör en kokbok.

jennysmatblogg
Reply to  Eva
2 år sedan

Hej,
Till första boken Baka med godis lagade / bakade jag allt som fotades.
Men med de andra böckerna har vi haft lyxen att ha kock i fotostudion som lagar många av recepten. Jag har varit med vid två tillfällen och lagat så många vi hunnit, sen har jag självklart lagat all mat hemma och provat fram alla recept. När kocken lagat maten så har vi oxå haft lyxen att ha en duktig matkreatör som lägger upp maten.
Så det är många personer inblandade i en bok. <3

Malin
2 år sedan

Ser så gott ut! Hur gör du med filén? Bryn och sedan linda in i bacon och in i ugnen eller vad är bästa metoden? Kram

Nästa inlägg

Kyckling med terayaki

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x