JENNYS GULASCH

Idag regnar det över Öland och skördefesten. 
Vad passar då bättre att bjuda på än en mustig soppa. 

.

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
4 msk oxfond
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, fond, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.

Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.

 

 

1

5 responses to “JENNYS GULASCH

  1. Inger skriver:

    Låter gott men är inte 1 kg färs för mycket i en soppa till 5-6 personer?

  2. Sara skriver:

    Inger: Protein i en vuxenportion innehåller ofta runt 200g så jag tycker inte detta låter mycket 😊

    Tack för recept, får hamna på veckans matsedel. Perfekt med soppa när hela familjen är halvkrassliga!

    1. Lena skriver:

      Hej!
      Jag vet inte var du hittat den siffran, Sara, men den stämmer inte 🙂

      https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/broschyrer/protein—hur-mycket-ar-lagom.pdf?AspxAutoDetectCookieSupport=1

      Ha en fortsatt bra dag!

      1. Anonym skriver:

        Lena: Fast numera är Livsmedelsverket inte en korrekt källa. De lever i en konstig värld där fett är djävulens påfund och bröd och pasta är finfina grejer.

  3. Sofia eltin skriver:

    Mums👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *