LOPPIS OCH SKÖRDEFIKA

Hej fina, 

I går var jag på Öland och hjälpte till att förbereda barnens loppis de ska ha nu under skördefesten. Synd att Ölands skördefest och bokmässan krockar i år, nästa år ska jag banne mig lyckas att ta mig till Göteborg på mässan. Förhoppningsvis med min nya bok, alltså så overklig med en fjärde bok på gång. Men tillbaka till Öland, de har ju skördefesten denna helgen. Ja egentligen invigdes den igår, men det är mest folk under fredagen och lördagen. Så då kom barnen / ungdomarna på den briljanta iden att ha en loppis, de kommer även bjuda på äppelpaj, kaffe och hembakade kakor. Inte illa va? Har ni vägarna förbi Borgholm imorgon så finns loppisen vid mejeriviken där hoppborgen står.

Hoppas vi ses 🙂 Har ni bok ni vill få signerad, så kom förbi vetja.


Dessa kladdkakemuffins kommer Nomi bjuda på under helgens skördefest.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ingela
4 år sedan

vilken tid öppnar loppisen på fredag

jennysmatblogg
Reply to  ingela
4 år sedan

Vid tolv ☺️

Nästa inlägg

Schweizernötspaj med crunch

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x