Schweizernötspaj med crunch


Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från ”Middagstipset”. 

Det här behöver du:
200 gram digestive kex
75 gram smält smör

Fyllning: 
400 gram karamelliserad mjölk

Tryffeltäcke: 
1 1/2 dl vispgrädde
400 gram schweizernötschoklad
2 nypor med flingsalt

Topping
2 dl vispgrädde
kakao

Till servering: 
Färska bär

Gör så här: 
Krossa kexen till smulor och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund springform ( 24 cm ) .
Låt stå i kylen i 20 minuter. Bred sedan ut den karamelliserade kolan över kexen, låt stå svalt medan du gör toppingen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort från plattan, och bryt ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Bred sedan ut tryffeln över kolan, nyp över lite flingsalt om så önskas, ställ in i kylen i minst 4 timmar. Vispa sedan grädden och spritsa över kakan, pudra över kakao över topparna.

Klart att servera med lite färska bär.

1

One response to “Schweizernötspaj med crunch

  1. Anna Kristensen skriver:

    Ser helt sjukt gott ut. Fyller år på måndag så ska testa den på familjen då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *