ALLT-I-ETT-PANNA MED BACON

Go´kväll, 

I dag har dagen susat förbi snabbt som bara den. Jag har jobbat lite här och lite där… men känns inte som jag hunnit med någonting alls egentligen. Så är det vissa dagar, tog en paus efter middagen och åkte ut till systeryster. Vi fikade & skvallrade och tog en lång skogsrunda med Charlie. Så himla härligt, man bara måste gilla denna kalla krispiga hösttid som ligger framför oss nu. Så ja, det var ett fint avslut på denna torsdagen, innan det är dags att krypa upp i soffan och kolla serier.
Imorgon? Ja då bär det av ner mot Skåne, vi tänkte ge oss ut på en liten minitrip med husbilen.
Har ni några trevliga campingar att rekommendera?

.

Här kommer ett litet sent med smarrigt middagstips.

Detta behöver du till 4 personer:
2 pkt bacon
1 liten gul lök
1 klyftor vitlök
2 1/2 dl grädde
200 pasta
300 g frysta gröna ärtor
Salt & svartpeppar
2 dl riven parmesanost

Gör så här:
Klipp eller strimla baconet i små bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i baconet och stek på hög värme några minuter till baconet börjar bli knaprigt. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i pannan, låt fräsa med ett par minuter så att löken mjuknar, tillsätt grädden. Låt såsen sjuda ihop några minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och vänd de frysta ärtorna när en minut återstår av koktiden. Slå av pasta / ärtor i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt. Vänd sedan ner pasta och ärtor i pannan, rör runt försiktigt och smaka av med salt och med svartpeppar.

 

2

4 responses to “ALLT-I-ETT-PANNA MED BACON

 1. Anki skriver:

  Ystad är fin stad, besök då Grändens Mat.

 2. Jenny skriver:

  Kiviks camping, Borrby strands camping, Löderups camping.
  Ät glass på Frusen glädje i Ystad (om de har öppet, de finns på instagram)

 3. Anna skriver:

  Torekov:)))

 4. Eva skriver:

  Råå camping utanför Helsingborg.😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *