Om 39 dagar . . . . .

Denna bilden har inget med Gambia att göra, den fotade jag på Mauritius.
.

…. Bär det av mot Gambia och Senegal. Vi kommer vara stationerade i Gambia, men kommer åka på 1-dags safari till Senegal. Det skulle inte ta så lång tid att köra dit sa de. Spännande. Så i förra veckan var vi och tog sprutor mot ”gula febern” och fick malariatabletter utskrivna. Nu gäller det att hålla kolla på vaccinationskortet, så jag inte missar att ha det i passet när vi ska till USA nästa gång. Det var viktigt, upplyste dem oss om på vaccinationsmottagningen. Denna gången åker vi med ett charterbolag, tyckte direktflyget lockade mer än flera flygbyten längst vägen. Vi blir bara borta 1 vecka, men eftersom tidskillnaden inte är så stor så kommer man inte gå omkring och vara ”jetlaggad”. Och bara det är värt mycket.
Hoppas ni kommer tycka det är roligt att följa med på även denna resan.

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Låter som en härlig resa att längta till!
//Berith

Alice
4 år sedan

Tycker att vi alla ska bli snällare mot varandra här på nätet <3. Det du ger till andra får du tillbaka<3<3. Därför vill jag ger ER alla en stor KRAM samt att ni ska få mina bästa shoppingstips hur jag sparar pengar <3<3

Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Lyko:
https://referme.to/9vACAmo

Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Refunder:
http://www.refunder.se/b/Spara50

NI ÄR BÄST <3

Maria
4 år sedan

Som ni reser. Klimatkompar ni?

jennysmatblogg
Reply to  Maria
4 år sedan

Ja, vi klimatkompenserar.
Men överlag väljer vi att bila/åka båt så ofta vi har möjlighet.

Mia
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Klimatkompenserar..😁 Tänk vad folk vill mästra.. Avundsjuka, missunnsamhet och pekpinnar är det nya.
Ska bli jättekul att följa er resa! Vilken dröm!
Älskar din blogg!

Anonym
Reply to  Maria
4 år sedan

Den här reseshamingen har blivit så skev. Alla som pekar finger åt folk som reser lever nog inte själva helt perfekt, men man ser sällan sina egna fel och brister. Vi alla vet vad resande gör med klimatet, så det är poänglöst att komma med pekpinnar. Vi behöver få lite perspektiv. Det är egentligen totalt meningslöst att kasta skit på svenskar som flyger när nationer som Kina och USA håller på som de gör.

Lena
Reply to  Anonym
4 år sedan

Det här är ju en brännande het fråga, den om klimatet.
Dels finns det dom som tar detta på allvar och gör aktiva val, sen finns det som som tycker att allt prat om klimatet är totalt överdrivet och sen finns det ju dom som tycker att visst, klimatförändringarna kommer att ta kol på oss men eftersom kineserna och amerikanarna flyger mer än oss så kan vi ju bara skita i att ta nåt som helst ansvar, vilket är en mycket märklig och nonchalant inställning, särskilt när man beaktar denna lista.

https://www.dagensarena.se/innehall/svenskar-flyger-fem-ganger-mer-genomsnittet-varlden/

Denna fråga behöver diskuteras i alla forum, eftersom det rör oss alla. Ingen kommer undan, så är det bara.
Och inte minst behöver den diskuteras här, då detta är en stor reseblogg.

Frid på er.

Maria
4 år sedan

Gud vad spännande🤩 önskar er en underbar resa🤗

jennysmatblogg
Reply to  Maria
4 år sedan

Superspännande 🙂

Lena
4 år sedan

Så roligt, jag älskar dina resereportage och alla fina bilder du brukar ta! Lycklig resa

Pelle
4 år sedan

köp myggmedel osynliga flygfän som ger stora blåsor

kristina
4 år sedan

Skall bli jätte kul att få följa dig på denna resa. Läser ofta dina restips, eftersom jag själv reser 3-4 gånger runt i Världen. Trevlig resa!!!

Ulrika Lagergren
4 år sedan

Vilken underbar resa ni har framför er! Ser fram emot att få höra mer om den och se foton därifrån.

Jag är lite dålig på att kommentera, tack för all inspiration till middagar och bak. Kollar alltid din sida när jag letar recept och blir aldrig besviken 😀

Vivi
4 år sedan

Resorna är det jag älskar allra mest med din blogg!! Var inte varit där så ska bli så kul och se! Önskar dig en härlig helg och resa då framåt!

Språkpolisen
4 år sedan

Upplyste DE (dom) oss om

Katarina
4 år sedan

Jag gillar oxå din blogg, tycker recepten är fantastiska! Men jag är oxå intresserad över HUR man klimatkompenserar! Inte bara när man reser utan även i övrigt, tex när det gäller mat och shopping. Tror det är en lika viktig fråga som hur man reser… Vilken värld vill vi lämna till våra barn..? Hur resonerar du Jenny kring sådana saker.? Hur viktigt är shoppande, resandet, matens ursprung mm? Skulle vara intressant att få din åsikt.

Lina
4 år sedan

Gambia är så härligt ! Jag har gjort utflykten till Senegal som ni ska göra . Alltså ha tålamod ! Vi fick vänta i fyra timmar på morgonen att det skulle bli högvatten så båten kunde gå . VÄLDIGT mycket människor o bilar på båten . Safarin va så där , vi fick se alla djur som fanns inkl girafferna dock . God pizza 🙂 trevlig resa !!

Nästa inlägg

Gryta med fläskfile och champinjoner

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x