HALLOUMISTROGANOFF

Hejsan hoppsan,
Hoppas ni fått bästa starten på denna måndag.
Jag har varit liiiite trött jag kan jag erkänna. Har inte blivit så mycket sömn sedan vi tog hem vår nya familjemedlem. Hon lever nämligen loppan på nätterna och gärna tidig morgon. Så jag går mest omkring och gäspar hela dagarna. Men det är så kort tid, så vi överlever nog detta.
.
Här kommer ett till förslag till köttfri måndag! Världens godaste stroganoff.


Fotograf Ulrica Pousette. Recept kommer från min bok ”Middagstipset”

Det här behöver du:
1 finhackad lök
smör
400 gram halloumiost
3 msk tomatpure
4 dl creme fraiche
1/2 tsk kinesisk soja
lite cayennepeppar
salt + peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs den strimlade osten runt omkring för lite färg. Ta upp osten och fräs den finhackade löken glansig.  Vänd ner, tomatpure, crème fraiche och låt sjuda upp. Smaka av stroganoffen med kinesisk soja, cayennepeppar + salt & peppar. Lägg sist ner osten och låt allt bli genomvärmt.

Serveras genast med ris.

2
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Det där måste jag faktiskt testa, en kollega till mig hade gjort detta härom dagen och då tänkte jag att jag måste också testa. Fast jag kommer inte ha creme fraiche, jag kommer göra som jag alltid gör stroganoff. Hoppas det blir lika gott som din ser ut.
//Berith

Viola
4 år sedan

Ja, man får bara älska kattungar 🙂 När vår katt var kattunge, så slutade det med att jag bäddade madrass på golvet och sov där – då kunde han klättra på/över/runt mig när som och även sova nära <3 och man lyckades få lite mer sömn.. Nu är han 15 år och klättrar mindre och sover mer, men lika söt! Njut!

4 år sedan

Vad mumsigt!

Nästa inlägg

PASTA MED KRÄMIG GRÖNSAKSSÅS

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x