Imorgon är det Måndag, och då är vi många som försöker äta grönare.
Varför inte prova en av mina favoriter.
Krämig grönsakssås.
Fotograf Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
Det här behöver du till 4 personer :
smör
1 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1/2 riven zucchini
2 morötter
2-4 msk ajvar (stark)
1 burk passerade el. krossade tomater
100 gram färsk babyspenat
1 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar
Toppa med riven ost
Gör så här:
Riv lök, vitlök morötter & zucchini. Hetta upp en stekpanna & fräs lök och vitlök någon minut tills det doftar nötigt.
Vänd sedan ner morötter & zucchini och fräs i några minuter, vänd ner passerade tomater, babyspenat, ajvar & crème fracihe och smaka av med salt & peppar.
Serveras genast med pasta och nymalen svartpeppar.