FALSK FLÄSKFILE

Här kommer ett snabbt & gott tips på tisdagsmiddagen. 

Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
.

Du behöver: 
500 gram fläskfärs
1 msk aromat

Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en ”fläskfile”,
plasta in och lägg i frysen ett par timmar. Skiva sedan upp och stek den.

Serveras med kokt potatis och brunsås.

.

Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera

1

3 responses to “FALSK FLÄSKFILE

  1. Josefine skriver:

    Hejsan!
    Igår testade jag på ett recept på lax i ugn . Jag blandade lite hur som helst och det blir förvånansvärt riktigt riktigt gott. Något jag startat rekommenderar att testa.

    Lax i ugn:

    Laxfiléer 600 gram
    I dl vatten
    3 msk hummerfond
    1 burk Crème fraîche (2dl)
    2,5 dl grädde
    2 tsk dijonsenap
    Dill (ha i sist)
    3 msk röd stenbitsrom (ha i sist)

    Lägg laxen i en ugnssäker form i 17 minuter i 175 grader.
    Vispa vatten, hummerfond, Crème fraîche, grädde o senap och låt det koka upp. När laxen är klar ha i dill + stenbitsrom i såsen o häll över laxen.

    Servera med pressad potatis och gröna ärtor

  2. Lena skriver:

    Det är väl inte så bra att äta aromat………vad kan man använda istället??

    1. Sanna skriver:

      Kalvfond funkar bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *