FALSK FLÄSKFILE

Här kommer ett snabbt & gott tips på tisdagsmiddagen. 

Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
.

Du behöver: 
500 gram fläskfärs
1 msk aromat

Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en ”fläskfile”,
plasta in och lägg i frysen ett par timmar. Skiva sedan upp och stek den.

Serveras med kokt potatis och brunsås.

.

Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefine
2 år sedan

Hejsan!
Igår testade jag på ett recept på lax i ugn . Jag blandade lite hur som helst och det blir förvånansvärt riktigt riktigt gott. Något jag startat rekommenderar att testa.

Lax i ugn:

Laxfiléer 600 gram
I dl vatten
3 msk hummerfond
1 burk Crème fraîche (2dl)
2,5 dl grädde
2 tsk dijonsenap
Dill (ha i sist)
3 msk röd stenbitsrom (ha i sist)

Lägg laxen i en ugnssäker form i 17 minuter i 175 grader.
Vispa vatten, hummerfond, Crème fraîche, grädde o senap och låt det koka upp. När laxen är klar ha i dill + stenbitsrom i såsen o häll över laxen.

Servera med pressad potatis och gröna ärtor

Lena
2 år sedan

Det är väl inte så bra att äta aromat………vad kan man använda istället??

Sanna
Reply to  Lena
2 år sedan

Kalvfond funkar bra.

Nästa inlägg

FIKA PÅ MRCAKE

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x