Key Lime Pie

 

Något gott, frusit och fräscht att bjuda på till kräftskivan?
Ja då har ni kommit rätt.

Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från från min senaste bok Middagstipset.


Till botten behöver du: 

200 gram digestiv
125 gram smör

Till fyllningen : 
2 burkar (a 397 gram) sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor

Gör så här: 

Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn ( rör inte onödigt mycket ) häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ställ sedan kallt i minst 4 timmar, men gärna över natten.

Smaklig fika.

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pia
1 år sedan

Går den att frysa? (Big fan av att förbereda 😀 )

jennysmatblogg
Reply to  Pia
1 år sedan

Jajamän, det går toppen

Maria
1 år sedan

Denna är helt ljuvlig🥰

jennysmatblogg
Reply to  Maria
1 år sedan

<3

Linda
1 år sedan

Hej! Kommer ihåg att du hade vart i Usa och sedan gjort om det lime receptet lite stämmer det? Vad ändrade du i receptet? Kram Linda

jennysmatblogg
Reply to  Linda
1 år sedan

Jag ändrade om botten.
De hade en botten av typ Oreokakor. Jag tycker digestiv är godare.

S.L
1 år sedan

Ser ljuvlig ut! Vad är det du har uppe på? Vanlig vispad grädde med limeskal? Eller du har smaksatt den?

jennysmatblogg
Reply to  S.L
1 år sedan

det är vispad grädde 🙂

Lotta Johansson
1 år sedan

Hur många lime går åt för att få ut 2 dl limesaft? Och kan man använda glutenfria digestivekex? Så den blir glutenfri.

jennysmatblogg
Reply to  Lotta Johansson
1 år sedan

Det beror på hur stora limen är.
Kanske 4-5 stycken ?

Nästa inlägg

Onsdagsdejt

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x