Key Lime Pie

 

Något gott, frusit och fräscht att bjuda på till kräftskivan?
Ja då har ni kommit rätt.

Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från från min senaste bok Middagstipset.


Till botten behöver du: 

200 gram digestiv
125 gram smör

Till fyllningen : 
2 burkar (a 397 gram) sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor

Gör så här: 

Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn ( rör inte onödigt mycket ) häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ställ sedan kallt i minst 4 timmar, men gärna över natten.

Smaklig fika.

1

10 responses to “Key Lime Pie

  1. Pia skriver:

    Går den att frysa? (Big fan av att förbereda 😀 )

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jajamän, det går toppen

  2. Maria skriver:

    Denna är helt ljuvlig🥰

    1. jennysmatblogg skriver:

      <3

  3. Linda skriver:

    Hej! Kommer ihåg att du hade vart i Usa och sedan gjort om det lime receptet lite stämmer det? Vad ändrade du i receptet? Kram Linda

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag ändrade om botten.
      De hade en botten av typ Oreokakor. Jag tycker digestiv är godare.

  4. S.L skriver:

    Ser ljuvlig ut! Vad är det du har uppe på? Vanlig vispad grädde med limeskal? Eller du har smaksatt den?

    1. jennysmatblogg skriver:

      det är vispad grädde 🙂

  5. Lotta Johansson skriver:

    Hur många lime går åt för att få ut 2 dl limesaft? Och kan man använda glutenfria digestivekex? Så den blir glutenfri.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det beror på hur stora limen är.
      Kanske 4-5 stycken ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *