Kantarellpaj

Hej hej,

Har ni hunnit ge er ut i skog och mark och plocka några kantareller ?
Jag tillhör ju dem som aldrig hittar några, iallafall inte äkta kantareller. Ni kan ju läsa  HÄR, om mitt stora ”skogsfynd” jag gjorde för några år sedan.
*

Krämig kantarellpaj till årets kräftskiva? 

 Det här behöver du till en form på ca 22-23 cm: 

3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 grader smör

Fyllningen:
1 liter kantareller
2 msk smör
2 1/2 msk med vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven västerbottenost
salt & peppar

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen – och upp med degen i kanterna. Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter. Och under tiden kan du göra fyllningen. Lägg ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna, lägg sedan ner ett par msk smör och tills svampen fått lite färg. Pudra över mjölet och rör om tillsätt vätskan under omrörning, och låt sjuda upp till önskad konsistens. Ta bort från värmen och rör ner osten, smaka av med salt och peppar.

Ställ sedan in i ugnen i cirka 15- 20 minuter, eller tills pajen fått en vacker färg.

* * * * * * * *

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Hejsan!

Ville bara säga att jag hittade till din blogg av en slump för några månader sedan när barnen önskade skolans fisksås.. Perfekt.. Det har jag gjort ett par gånger.
Nu ska jag snart börja en ny period i mitt liv med studier och känner att jag vill få mer tid till familjen och plugget och ska börja laga en massa mat som man fryser in. Perfekt då att kolla igenom dina recept.. Finns ju en massa gott..
Idag ska vi göra någon kyckling i ugn med extra allt..

Nästa inlägg

Ost & Skinkpaj

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x