Falska kantareller

Hej igen, 

Då var jag tillbaka efter en något förlängd skogspromenad! Alltså detta är sååå dumt, men jag måste ju berätta. Vanligtvis hittar jag aaaaaldrig kantareller, utan jag handlar endast i lösvikt på affären. Men nu var det så att jag och en vännina var ute och gick igår och såg ju massa kantareller. Så idag hamnade jag på svampjakt under promenaden, och jag hittade bara fler & fler kantareller. Jag blev mer & mer taggad och gick nästan vilse på kuppen. Jag kröp runt under granarna, bland löv och mossa och hittade bara bättre & bättre kantarellställen.

Och till sist hade jag snart fyllt hela påsen med all svamp.  Då började jag såklart skicka skrytiga snapchat´s till familj och vännerna, och skröt om min nya känsla för kantareller… ”Jag vet preciiiis vart jag kan hitta svamp nu”, ”gå efter dessa riktmärken”, eller ännu bättre kom hit till växjös svampdrottningen så plockar vi ihop. Haha.. Stolt som en tupp kan man säga och kände mig rik på skogens guld. Tills min storasyster ( skogsmulle a la Mona ) skrattade och berättade att hela min påse var fylld av falska kantisar.

Whaaaat ?! Jaja, där ser man, jag har tydligen plockat fem liter ”narr-kantareller ” 

Så jag fortsätter att hålla mig till det jag kan bäst,
och fortsätter handla min svamp i lösvikt på mataffären.

Hej på ett tag

1
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
6 år sedan

Haha ja det är nog böst du håller dig till affären;-))
Annars finns det massvis med riktiga gula kantareller och även trattisar i skogen nu, så ut och leta!

Eva
Reply to  Eva
6 år sedan

Bäst ska det stå.

jennysmatblogg
Reply to  Eva
6 år sedan

Haha… Ja nu skulle jag aldrig tillagat dem utan att dubbelkolla med något svamp-proffs 😉

6 år sedan

Ha ha ha klockrent! Jag är usel på att hitta skogens guld. Min svägerska däremot är bäst… och kommer ofta med ett gäng!
http://nouw.com/gourmettjejen/skogens-guld-30750684

jennysmatblogg
Reply to  Gourmettjejen
6 år sedan

Ja tänk att det ska vara så svårt att hitta kantareller 🙂

Helena
6 år sedan

Det finns en jättebra svampgrupp på FB, Svamp-klapp, där ni kan lära er en massa om svampens underbara värld, inte minst goda matsvampar som förgyller matlagningen.

Mvh Helena

Emma
6 år sedan

Testa att lära hunden att leta svamp. Tycker det är riktigt kul och min lär sig superfort! Även fast jag inte gillar svamp haha 😉

Louise
6 år sedan

Haha så kul! Och roligt att du delar med dig med historian?
Leta på, snart hittar du riktiga.
Kolla i mossrik barrskog så hittar du säkert trattkantareller nu.

Lena
6 år sedan

Jag hann tänka: herregud hon har väl inte ätit de där?! innan jag skrollade ner…:-)

Nina Gbg
6 år sedan

Exakt samma sak hände mig, ha ha ha!! Men skam den som ger sig, jag ska ut o leta igen och undvika ”narrarna”.

6 år sedan

Ånej! Skönt att höra att man inte är den enda som känner sig lite vilsen i svampskogen. Men skam den som ger sig! 🙂

Nästa inlägg

En dagens

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x