Köttbullar med chilicheese

Hellu, 
I dag regnar det som bara den över Kalmar. Trist eftersom det är massa jippon på stan idag. Men det blir lättare att motiveras med en heldag av matlagning & bakning inomhus 😉 Och även korrläsningen av den kommande boken känns lättare när det inte är sol. Så lite fördelar finns det med dåliga väder.

.

Dessa köttbullar rullade jag ihop till lunchen. Kan man någonsin tröttna på köttbullar? 
Nix, tror inte det.

Det här behöver du till 4 personer:
1 kilo blandfärs
1 ägg
5 msk kalvfond
salt & peppar

.

Fyllning: ost i små kuber & hackad jalapenos

.

Gör så här: 
Rulla och fyll upp köttbullarna. Jag rullar dem, plattar till dem med tummen och fyller med några små bitar i varje. Nyper ihop dem och rullar ihop dem. Stek dem sedan i smör, tills de är genomstekta.

.

2

2 responses to “Köttbullar med chilicheese

 1. Maud skriver:

  När du skriver blandfärs hur många procent nöt/fläsk är det?

  1. Therese skriver:

   Det funkar bra att göra köttbullar på de flesta typer av färs: Blandfärs 50/50, 70/30 eller 100% nötfärs eller fläskfärs. Fläskfärs ger saftigare köttbullar medan nötfärs blir magrare (om man jagar kalorier). Själv ska jag rulla köttbullar på kalvfärs imorgon till söndagsmiddagen 🙂
   Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *