SOPPA MED HAVETS LÄCKERHETER

En mustig fiskgryta, lika gott på hösten som på sommaren. 

Fotograf : Ulrica Pousette 

Det här behöver du till 4 portioner:

2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar fisk ( t.ex torsk eller lax )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 burk med kräftstjärtar
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken.  Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.

Servera genast med gott bröd.

1

One response to “SOPPA MED HAVETS LÄCKERHETER

  1. Här har vi en regning dag i dag så då passar denna rätt perfekt!
    //Berith

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *