MINIPAVLOVA MED FÄRSKA BÄR

Nu tittar äntligen solen äntligen fram här i Kalmar och termometern visar några grader varmare.
Jeeey! Men för er som  fortfarande inte riktigt har någon sommar hos er så kanske det kan vara gott att baka något till eftermiddagsfikat.

Små sätta marängbakelser?

Det här behöver du:
3 rumsvarma äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk färskpressad citronsaft
1 msk maizena majsstärkelse
100 gram smält mörk choklad

Toppa med vispad grädde
färska bär

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor till ett fast skum i en ren bunke. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa tills marängsmeten är fast och hård. Vänd ner citronsaften och därefter maizenan. Spritsa eller klicka ut sex marängbottnar. 10-12 cm i diameter på en bakplåtsklädd ungsform. Grädda bottnarna i 20 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 35-40 minuter. Låt bottnarna svalna helt. Fyll varje pavlova med grädde, bär och frukt. Pudra eventuellt över florsocker och dekorera.

Serveras direkt.

2

2 responses to “MINIPAVLOVA MED FÄRSKA BÄR

  1. Evelina skriver:

    Men hur smarrigt såg inte det där ute….Mums mums!!

  2. Har tänkt så många gånger att jag skall prova detta! Har ätit det så många gånger men aldrig gjort det själv.

    //Berith

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *