Gambia i Oktober / November

Hej där, 

Då vart resan bokad och klar!  Gambia i Oktober / November och vi ska även förboka bilturen över till Senegal. Blev då glad att de hade safari så pass nära, och att vi får se oss en skymt av ett till land när vi ändå är på resande fot. Tycker att bila är ett av de bästa sättet att färdas. Då man ser så mycket längst vägen, och kan stanna i lugn och ro och fota.

 


Samtliga bilder lånade från hotellets hemsida.
Ser ut som ett jättetrevligt ställe, eller hur?


Vi bokade bara till frukost, sedan har vi inga direkta planer att hänga på hotellet hela veckan. Utan vi vill ut och se saker, upptäcka, och äta mat utanför hotellområderna. Ser så mycket fram emot maten!
.

Upptäckte också att vi behövde malariaprofylax, det har vi aldrig behövt någon gång tidigare.
Jag har tyckt att det verkar läskigt med biverkningarna.  Men efter att jag googlat en del så verkar det som om många inte ens får några biverkningar. Så vi håller väl tummarna för det !

Vackert så in i norden. 109 dagar kvar till Gambia nu då.
Och som vanligt, ge mig alla era bästaste tips!

Hoppas ni får en härlig torsdag. 

0
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
4 år sedan

Gällande malariatabletter så har jag och min familj tagit det vid flertalet gånger.
De tabletter som vi, både jag och barnen fått obehagliga biverkningar av är Lariam.
Lariam tar vi inte längre utan tar nu liknande malarone istället och det har funkat bättre.

Det är självklart väldigt olika hur man reagerar från gång till gång och person till person.

Mamma M
4 år sedan

Vad har du tagit för vaccinationer för alla dina resor? Vad har du för resesällskap,vuxna eller barn?

Ann-Sofie Tunberg
4 år sedan

Vi funderar också på att boka Gambia nästa resa, bokade du via resebolag eller hur valde du? Hotellet ser väldigt trevligt ut! 🙂

Ida
4 år sedan

Visst ser du att bilderna är datagjorda? Jag har varit i gambia och det är otroligt fattigt där, så ni kommer att uppleva väldigt mycket tiggeri och små barn som är och sliter i ens kläder för att de är hungriga. Väldigt hjärtskärande. Besökte en skola när jag var där och vi fick absolut inte ge några barn mat/godis eller liknande för då skulle det uppstå slagsmål och bråk. Så ja, hotellkomplexen är fina men utanför det finns det tyvärr inte så mycket. Men har ni möjlighet så ta med leksaker/kläder som ni kan skänka till skolor/barnhem.

Pernilla
Reply to  Ida
4 år sedan

Bra med lite mer verklighetstrogna kommentarer.

Anna M
4 år sedan

Gambia i oktober är inte alls fel. Efter dina reseberättelser till Korsika så blir det en resa dit för oss i maj. Blev väldigt sugen efter att jag såg dina foton.

Caroline
4 år sedan

Gambia är så super vackert och trevliga människor! Ni kommer att få det super bra. Vi åker till våren igen.

Linnea Torkar
4 år sedan

Hej,
Kolla om ni även behöver vaccination mot gula febern. Det behövde vi när var i Kenya men detta skiljer sig mellan länderna.

Hälsningar Linnea

Gunilla Nilsson
4 år sedan

Ska ni till Senegal så glöm inte gula febern spruta, annat blir ni inte insläppts där// lycka till i härliga Gambia

Carina Vikander
4 år sedan

Härligt. Vi har också bokat Afrika , åker till Zambia. Ska bli kul följa er

Elisabeth
Reply to  Carina Vikander
4 år sedan

Hej Carina,
Jag har varit i Zambia och jobbat några gånger, då på lite udda ställen eftersom det var just jobbresa (smältverk). Passade på att göra någon detour dock, en helg i Viktoria Fallen, bodde på en resort som hette Zambezi Sun. Kan varmt rekommenderas, gångavstånd till fallet. Om ni är i närheten av Ndola så finns där ett minnesmonument för Dag Hammarsköld, där han crashade med sitt plan och dog vid ett besök till Kongo. Zambia har skönt tropiskt klimat och befolkningen är supertrevliga. Tänk dock på att även här är det stundom mkt fattigdom. Reser ni via SydAfrika är Gula Febern vaccin ett måste. Ha en fantastisk resa ☀️!

Eva
4 år sedan

Hej. Håller med övriga som kommenterat. Tänk särskilt på vaccinationer. Kolla med något ställe som vaccinerar. Vi fick även oralt vaccin mot kolera (magsjuka). Köp gärna med Vätskeersättning. Trevlig resa.

Cissi
4 år sedan

Gambia varmt och härligt! Nu var det länge sedan jag var där dock. Men då var det bara att hänga på hotellet som gällde. Inte gå långt bort på stranden, stor risk för rån. Fanns inga restauranger utanför hotellområdet. Stor fattigdom, barn som direkt kommer fram och tigger, de nästan drar av dig kläderna. Så om man gillar al inclusive/hänga på hotellet och slappa , kan det rekommenderas varmt 😊

Emilia
4 år sedan

Som andra redan har skrivit så är det extremt fattigt. Hemskt att se alla små barn som kommer fram och drar i en och vill ha pengar eller mat. Finns inget att se där om man inte bara vill se massa fattigdom. Vi stannade på hotellområdet hela tiden utom första dagen.. Pga fattigdomen är det många turister som blir rånade också, så var försiktiga. Har du/ni läst på om landet? Känns inte som något som passar dig som vill åka runt och se saker, men vad vet jag.

Birgitta Karlsson
4 år sedan

Vi åker till Gambia i november och blir värmd av solen i tre veckor. Detta har vi gjort i några år nu. Bara 111 dagar kvar. Så skönt att slippa den trista novembermånaden.
Trevlig resa till dig

Matilda
4 år sedan

Var i Gambia förra vintern. Alla kring hotellen var väldigt på, men vänliga och vill bara prata, man får inte ha bråttom. Jag råder er att ta kontakt med en ”local guide” (de brukar stå utanför hotellen och man kan lätt se vilka som är mer seriösa än andra), då kan han ta med er ut på diverse utflykter. Jag upplevde att man var trygg med en local. Mycket spännande land!

Malin
4 år sedan

Varit en gång, aldrig mer. Fick hallucinationer av malariatabletterna så fick sluta med dem. På plats blev jag så sjuk av nån magbakterie, låg utslagen i över en vecka. Fick uppsöka sjukhus ingen rolig upplevelse. Mkt fattigdom, rekommenderar att äta på hotellet. Ute på restaurang ställer sig människorna vid din stol o ber om din mat, hjärtskärande. Nu är detta några år sedan. Men hoppas att ni får en underbar resa!

Nästa inlägg

KYCKLING- & AJVARGRATÄNG

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x