Gambia i Oktober / November

Hej där, 

Då vart resan bokad och klar!  Gambia i Oktober / November och vi ska även förboka bilturen över till Senegal. Blev då glad att de hade safari så pass nära, och att vi får se oss en skymt av ett till land när vi ändå är på resande fot. Tycker att bila är ett av de bästa sättet att färdas. Då man ser så mycket längst vägen, och kan stanna i lugn och ro och fota.

 


Samtliga bilder lånade från hotellets hemsida.
Ser ut som ett jättetrevligt ställe, eller hur?


Vi bokade bara till frukost, sedan har vi inga direkta planer att hänga på hotellet hela veckan. Utan vi vill ut och se saker, upptäcka, och äta mat utanför hotellområderna. Ser så mycket fram emot maten!
.

Upptäckte också att vi behövde malariaprofylax, det har vi aldrig behövt någon gång tidigare.
Jag har tyckt att det verkar läskigt med biverkningarna.  Men efter att jag googlat en del så verkar det som om många inte ens får några biverkningar. Så vi håller väl tummarna för det !

Vackert så in i norden. 109 dagar kvar till Gambia nu då.
Och som vanligt, ge mig alla era bästaste tips!

Hoppas ni får en härlig torsdag. 

6

13 responses to “Gambia i Oktober / November

 1. Linda skriver:

  Gällande malariatabletter så har jag och min familj tagit det vid flertalet gånger.
  De tabletter som vi, både jag och barnen fått obehagliga biverkningar av är Lariam.
  Lariam tar vi inte längre utan tar nu liknande malarone istället och det har funkat bättre.

  Det är självklart väldigt olika hur man reagerar från gång till gång och person till person.

 2. Mamma M skriver:

  Vad har du tagit för vaccinationer för alla dina resor? Vad har du för resesällskap,vuxna eller barn?

 3. Ann-Sofie Tunberg skriver:

  Vi funderar också på att boka Gambia nästa resa, bokade du via resebolag eller hur valde du? Hotellet ser väldigt trevligt ut! 🙂

 4. Ida skriver:

  Visst ser du att bilderna är datagjorda? Jag har varit i gambia och det är otroligt fattigt där, så ni kommer att uppleva väldigt mycket tiggeri och små barn som är och sliter i ens kläder för att de är hungriga. Väldigt hjärtskärande. Besökte en skola när jag var där och vi fick absolut inte ge några barn mat/godis eller liknande för då skulle det uppstå slagsmål och bråk. Så ja, hotellkomplexen är fina men utanför det finns det tyvärr inte så mycket. Men har ni möjlighet så ta med leksaker/kläder som ni kan skänka till skolor/barnhem.

  1. Pernilla skriver:

   Bra med lite mer verklighetstrogna kommentarer.

 5. Anna M skriver:

  Gambia i oktober är inte alls fel. Efter dina reseberättelser till Korsika så blir det en resa dit för oss i maj. Blev väldigt sugen efter att jag såg dina foton.

 6. Caroline skriver:

  Gambia är så super vackert och trevliga människor! Ni kommer att få det super bra. Vi åker till våren igen.

 7. Linnea Torkar skriver:

  Hej,
  Kolla om ni även behöver vaccination mot gula febern. Det behövde vi när var i Kenya men detta skiljer sig mellan länderna.

  Hälsningar Linnea

 8. Gunilla Nilsson skriver:

  Ska ni till Senegal så glöm inte gula febern spruta, annat blir ni inte insläppts där// lycka till i härliga Gambia

 9. Carina Vikander skriver:

  Härligt. Vi har också bokat Afrika , åker till Zambia. Ska bli kul följa er

 10. Eva skriver:

  Hej. Håller med övriga som kommenterat. Tänk särskilt på vaccinationer. Kolla med något ställe som vaccinerar. Vi fick även oralt vaccin mot kolera (magsjuka). Köp gärna med Vätskeersättning. Trevlig resa.

 11. Cissi skriver:

  Gambia varmt och härligt! Nu var det länge sedan jag var där dock. Men då var det bara att hänga på hotellet som gällde. Inte gå långt bort på stranden, stor risk för rån. Fanns inga restauranger utanför hotellområdet. Stor fattigdom, barn som direkt kommer fram och tigger, de nästan drar av dig kläderna. Så om man gillar al inclusive/hänga på hotellet och slappa , kan det rekommenderas varmt 😊

 12. Emilia skriver:

  Som andra redan har skrivit så är det extremt fattigt. Hemskt att se alla små barn som kommer fram och drar i en och vill ha pengar eller mat. Finns inget att se där om man inte bara vill se massa fattigdom. Vi stannade på hotellområdet hela tiden utom första dagen.. Pga fattigdomen är det många turister som blir rånade också, så var försiktiga. Har du/ni läst på om landet? Känns inte som något som passar dig som vill åka runt och se saker, men vad vet jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *