KYCKLING- & AJVARGRATÄNG

En god och enkel gratäng till kvällens middag?
Varsågoda

Det finns olika sorters ajvar,  jag gillar den starka varianten, men det finns även en mild. 

Du behöver till 4 portioner:
4 stora kycklingfileer
smör att steka i
salt & peppar
2 1/2 sl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1/2 dl ajvar
10 cocktailtomater
1 dl riven lagrad ost

Serveras till ris eller couscous

Gör så här: 
Ställ ugnen på 220 grader. Skär kycklingfileerna i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med salt & peppar tills den är genomstekt.  Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop grädde, crème fraîche, fond och ajvar och fördela ut över kycklingen. Häll i tomaterna strö över osten och skjuts in i ugnen i 15 minuter.
Strö över ruccola och pinjenötter.
Klart!

1
Prenumerera
Notis om
5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
1 år sedan

Det bästa märket är Podravka eller Mediteran ajvar, en del andra är blaskiga

Jess
1 år sedan

I ett tidigare recept hade du bara creme fraiche (5dl) och det kör vi på. En riktig favorit som vi lagar regelbundet och även tonårskillarna gillar!

Cathrine
1 år sedan

Denna har vi gjort flera gånger och är en återkommande favorit. Så gott. Dock gör jag mer sås då vi gillar det lite extra ”geggigt” ;-))

Ida
1 år sedan

Har gjort denna massor av gånger efter recept från din bok. Såååå himla gott och enkelt att laga !

7 månader sedan

Galet gott mums tack Jenny

Nästa inlägg

LAX I UGN MED RÄKOR

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x