KYCKLING- & AJVARGRATÄNG

En god och enkel gratäng till kvällens middag?
Varsågoda

Det finns olika sorters ajvar,  jag gillar den starka varianten, men det finns även en mild. 

Du behöver till 4 portioner:
4 stora kycklingfileer
smör att steka i
salt & peppar
2 1/2 sl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1/2 dl ajvar
10 cocktailtomater
1 dl riven lagrad ost

Serveras till ris eller couscous

Gör så här: 
Ställ ugnen på 220 grader. Skär kycklingfileerna i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med salt & peppar tills den är genomstekt.  Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop grädde, crème fraîche, fond och ajvar och fördela ut över kycklingen. Häll i tomaterna strö över osten och skjuts in i ugnen i 15 minuter.
Strö över ruccola och pinjenötter.
Klart!

2

2 responses to “KYCKLING- & AJVARGRATÄNG

  1. Anna skriver:

    Det bästa märket är Podravka eller Mediteran ajvar, en del andra är blaskiga

  2. Jess skriver:

    I ett tidigare recept hade du bara creme fraiche (5dl) och det kör vi på. En riktig favorit som vi lagar regelbundet och även tonårskillarna gillar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *