FISKBURGARE MED PICKLAD LÖK

Hej där,
Hoppas ni har en riktigt fin onsdag.
Har ni inte bestämt er för vad ni ska äta idag så vill jag tipsa om dessa grymma fiskburgare.
Ett enkelt sätt att få barnen att äta fisk.


Recept från min senaste bok ”Middagstipset” Fotograf : Ulrica Pousette

4 Fiskburgare  :
200 gram torsk /sej
200 gram lax
1/2 msk dill
1 tsk salt
citronpeppar

Ströbröd att panera dem i

Gör dina fiskburgare så här :
Skär fisken i små kuber ( gärna när den är lite halvtinad, då är det lättare )
Mixa allt i mixern till en smet. I receptet jag hade stod det att det skulle i 1 dl grädde- jag tyckte inte att det behövdes, så jag hade inte i något alls. Men om eran blir torr, ha i lite grädde då. Rör ner salt, dill och lite citronpeppar.
Forma burgare och panera dem i ströbröd, och smörstek de klara.

Servera med gott hamburgerbröd, pommes & grönsaker och en god gurkdressing.
Picklad lök

 

Gurkdressing :
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk gurkmix ( typ bostongurka)
salt och citronpeppar

Gör dressingen så här: 
Rör ihop och ställ kallt.

Smaklig spis.

1

2 responses to “FISKBURGARE MED PICKLAD LÖK

  1. Älskar fiskburgare och har gjort sedan min tid på McDonalds för många år sedan. Brukar göra det med potatismos, men tanken har faktiskt aldrig slagit mig att göra hamburgare hemma. På McDonalds gjorde vi med ångat bröd. Fantastiskt gott! TAck för tipset!
    //Berith

  2. Marre skriver:

    Det är såååå mums 😋 Ska vi oxå ha ikväll 👍 🐠 ☀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *