Bland det godaste tillbehöret jag vet är Picklad rödlök.
Detta funkar verkligen till det mesta: hamburgare, grillat, sallad, vegetariskt och ja till allt.
Jag har alltid en burk med detta i kylskåpet, så enkelt att göra dessutom.
Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %
Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.
Hej! Ungefär hur länge håller sig den picklade löken?
Jättebra blogg och nu en jättebra dag!
Den håller nog rätt länge. Men hos oss tar den slut på en vecka 🙂
Har du provat med gul lök? Har ett överflöd av det här hemma.
[…] Goda tillbehör är en god sallad & pickad rödlök […]