Så här enkelt är det att pickla rödlök

 

Bland det godaste tillbehöret jag vet är Picklad rödlök. 
Detta funkar verkligen till det mesta: hamburgare, grillat, sallad, vegetariskt och ja till allt.
Jag har alltid en burk med detta i kylskåpet, så enkelt att göra dessutom.

Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %

Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.

2

3 responses to “Så här enkelt är det att pickla rödlök

  1. Julia skriver:

    Hej! Ungefär hur länge håller sig den picklade löken?
    Jättebra blogg och nu en jättebra dag!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den håller nog rätt länge. Men hos oss tar den slut på en vecka 🙂

  2. Frida skriver:

    Har du provat med gul lök? Har ett överflöd av det här hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *