SYLTGROTTOR

Sa jag att vi åt pannkakor med hallon- & jordsylt till frukost? Och fortsatte med potatisbullar å lingonsylt.
Men jag har fortfarande mängder med sylt kvar. Majj gaad, kommer inte behöva köpa sylt på flera år. Jag som hade tänkt att koka massa sylt i sommar, jag tänker nog om lite nu. Något som är gott som man kan göra om man har gott om sylt hemma är syltgrottor.

Går bra med vilken sylt som helst, jag hade jordgubbssylt  & hallonsylt i mina denna gången. Funkar finfint att frysa in. 

Det här behöver du: 
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning : Valfri fast sylt.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på en plåt.  Gör en grop i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

SOMMARFIKA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x