SYLTRUTOR MED CRUNCH

Jag har gjort en kylskåpsrensning hemma, kändes som jag bara hade massa av varor som står i kylen och tar onödig plats. Och mycket  riktigt, jag hittade typ femtioelva syltförpackningar. Så nu har jag provat massa nya recept där jag kan ta till vara på all sylt. Blandannat bakade jag dessa sega syltrutor, perfekt att frysa in och ta fram när man får oväntat besök. Däremot hade jag också ett femtontal senapsflaskor / burkar… inte riktigt lika lätt att baka med va. Haha… Men nu blir det mycket grillad korv framöver, så de kommer att komma till användning.

 

Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl hallonsylt ( eller lingonsylt / jordgubbssylt )

Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

 

 

4
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
4 år sedan

Detta måste jag prova 😍

Hanna
4 år sedan

Haha gjorde precis samma sak igår och upptäckte att där gömde sig väldigt många syltburkar! Detta recept kom väldigt passande och ska absolut provas! Tack för tipset! 😄

Therese
4 år sedan

Åh va gott! Ska provas! Går det att byta ut ägget mot nåt annat tror du? Min son är allergisk.. tack för en så mysig blogg! Alltid lika bra recept och idéer 😊☀️

jennysmatblogg
Reply to  Therese
4 år sedan

Oj jag har tyvärr ingen aning. Hoppas du får svar av någon annan som kan det där bättre.<3
Kraaam

Viola
4 år sedan

Älskar att ha gott i frysen, som man bara kan plocka fram lite då och då 🙂 Måste bakas! Sen apropå att ha onödiga saker i kylskåpet, städade ut min kyl för 3-4 veckor sedan och fick fram 6 halvfulla tacosås burkar….Alltså, jag måste sluta köpa varje gång vi ska äta tacos, tror jämt att ”sist tog det nog slut” 😀

jennysmatblogg
Reply to  Viola
4 år sedan

Eller hur, jag är likadan. Och samma med majskorn.
Hur många burkarnar med det har jag inte i skafferiet ? 😉

Emilia
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Varför tittar ni inte vad som behövs innan ni åker och handlar? Onödigt att köpa om det inte behövs eftersom det gamla antagligen kastas bort då.

Nästa inlägg

Dagens kontorsplats

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x