Sommarkvällar

Gokväll, 

Fick precis skåda en sådan fin solnedgång här utanför fönstret, och som den snälla bloggerskan jag är så vill jag ju dela med mig av den till er. Denna himmel är som en vacker målning varje kväll, i olika färger & nyanser. Magiskt.  Mitt och barnens paradis ! Här ska jag bli gammal ( och grå.. hehe ), jag tror man känner sådant när man liksom hittat hem. För här vill jag sitta på bryggan och blicka ut över vattnet medan barnbarnen badar, lyssna på fåglarna, kasta mackor på vattnet, och se båtarna som sakta svepa förbi medan jag dricker mitt morgonkaffe. Är det inte livet så säg!

 I år har jag inte hunnit med hälften av vad som ”skulle” vara klart tills nu.  Här ska ju dukas med långbord till midsommar, jag som inte ens är färdig med bytet av den gamla trallen. Rabatterna är övervuxna och staketet mot vattnet ska tvättas, slipas och målas. Pust, stånk när ska man hinna med allt ?

Men jag försöker att inte ge mig själv för dåligt samvete över det, det är åtminstone ingen annan som kommer göra det åt mig. 😉 Så det som är kvar att göra till midsommar kommer vänta på mig tills efteråt om man säger så. Stegen måste i, så man kan bada. Men den är lite för tung för mig bara så jag behöver ringa hem lite vänner för att få hjälp med den.

.

Tänkte duka med de vita och blå dukarna jag köpte förra året. Duka upp med sommarängsblommor i vaserna och bara göra det enkelt. Det är det mysigaste.  Taket till pergolan ska jag montera igen, skyddar iallafall mot några droppar regn.

Jag hann iallafall klippa gräset idag, höll nästan på att köra över en stor tjock snok.
Så det blev lite skrik och jag dansade (skuttade) regndansen innan den hade ringlat iväg igen. Blä, varför är det så äckligt med ormar.

Imorgon efter lunch hoppas jag på att hinna till blomsteraffären, och handla lite nya växter till pooldäcket.
Och massa örter & jord till min tilltänkta örtträdgård a la Ernst.
Kommer bli så fint, ser det framför mig.


Och har ni sett vår ”nya” båt, en liten eka som jag och barnen ska göra fin innan vi sjösätter den.
Jag hittade den på blocket, den är kanske inte är vad vi hade drömt om. För en riktig båt hade klart vart coolare, eller en vattenskoter som jag drömmer om. Men vet ni,denna räcker gott och väl med tanke på att vi inte heller har någon större sjövana. 😉

Imorgon väntar middag på stan med en tjejkompis, hoppas på fint väder då också så man kanske kan sitta utomhus.
Vad har ni för planer i helgen?

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
4 år sedan

Du är en fantastisk människa. Glöm inte det. ❤️
Jag har läst din blogg länge och förundrats över hur lillgammal du alltid känts. Du är 10 år yngre än mig men klok som en bok.
Önskar dej så mycket lycka på vägen. Och grattis till den mannen som lyckas fånga ditt hjärta

Hanna
4 år sedan

LÄGG AV….så vackert. Dör en smula.
Sen skriver du så fint. Blir lite tårögd i min ensamhet.
Kramar från Hanna i Växjö

CHRISTEL
4 år sedan

Sååå vackert det är hos dig du har rätt ta det lugnt det som inte hinns med väntar till efter midsommar Njut av ditt vackra ställe helt fantastiskt fint

Viola
4 år sedan

Vilken utsikt och vilket vackert hus, njut av det – jag lovar att det blir Midsommar även om du inte hinner med allt som du ”villhöver” 😉 Lite god mat och dryck, något att äta på/med och ett trevlig sällskap är allt som behövs!

Ulrika
4 år sedan

Vilket underbart ställe!

Mamma M
4 år sedan

Den där äclelkänslan och ofrivilliga dansen när en orm dyker upp känner jag igen. Samma känsla om man råkar få en.padda under klipparen..fy..

I helgen blir det Malmö och fira barnens sommarlov. Hoppas på sol.

Sara
4 år sedan

Så vackert!
Är du inte sambo längre? Du kanske skrivit något om det innan som jag missat 🙈

jennysmatblogg
Reply to  Sara
4 år sedan

Å tack.
Nej, jag och barnen bor här själva <3

Paula
4 år sedan

Hej
Så fint ni har det. Var kommer pergolan ifrån?
//paula

jennysmatblogg
Reply to  Paula
4 år sedan

Jag tror den är en Hillerstorp 🙂

Malin
4 år sedan

Oh lord vad fint ni bor, ser jag en egen liten strand också? Vilket paradis. #dröm

Christina
4 år sedan

Njut av sommaren och det fina.VI letar pergola, exakt en sådan som du! Är den hemmabyggd eller köpt?
Tack och fortsatt trevlig sommar.

jennysmatblogg
Reply to  Christina
4 år sedan

Eller hur 🙂
Jag har för mig att den är av märket Hillerstorp. Köpt på EKO

Nästa inlägg

Mjölkchokladmousse med maränger och jordgubbar

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x