Mjölkchokladmousse med maränger och jordgubbar

God förmiddag gott folk,

Roligt att läsa ikapp vilka ni är som hänger här med mig om dagarna. Fortfarande mycket förskolefröknar, trevligt!
Jag å Charlie kom precis hem från en långpromme, och jag ska nu få mitt efterlängtade morgonkaffe. Första koppen är den bästa på hela dagen. Något annat som är riktigt gott är denna chokladmoussen jag gjorde igår.
Prova´t så snart ni hinner.

Detta behöver du till mjölkchokladmousse 6 portioner :

200 gram mjölkchoklad eller smaksatt
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
Dekorering : jordgubbar & små maränger

Gör din chokladmousse så här : 

Bryt chokladen ner i en skål och smält på svag värme över ett vattenbad.
Vispa ihop äggulorna och sockret och rör sedan ner i den smälta chokladen tills allt blandat sig ordentligt. Det är viktigt att chokladen inte är för varm bara, då kan det skära sig. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den med chokladblandningen. Ställ kallt i kyl i minst  1 timme innan servering.  Under tiden kan du göra crispet – riv chokladen på ett rivjärn jag valde den grövsta sidan. Rör ner crispet innan du häller upp i portionsskålarna och toppa med maränger & jordgubbe.

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonas
4 år sedan

Enl vad jag har läst o sett i kommentarerna (”3frågor”) så är det en himla blandning av yrken o åldrar som följer din blogg… 🥰 Det är ju så det ska vara 👍

Nästa inlägg

Tre snabba frågor

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x