GLUTENFRI EFTERRÄTT

Jag hade gäster i helgen, både i fredags & lördags.
Och i båda fallen var det vänner till mig som var glutenallergiker. Så därför fick jag prova på att laga lite glutenfritt hela helgen kan man säga. Efterrätt är inte speciellt svårt att göra glutenfritt.

Jag bjöd på en favorit, men bytte ut digestiven mot glutenfria kakor.


De glutenfria kakorna & kexchokladen hittade jag i hyllan bland glutenfria produkter.
Daim är den vanliga du hittar i godishyllan. 

För 4 portioner: 
4 glutenfria kakor
1 burk karamelliserad kola
2 dl vispad grädde
hackad daim
hallon
glutenfri kexchoklad

Gör så här:
Krossa kakorna till botten. Toppa med den karamelliserade kolan, och vispad grädde.
Dekorera med hackad daim, hallon och kexchoklad.

2

3 responses to “GLUTENFRI EFTERRÄTT

  1. Ingrid skriver:

    Men vad är ”glutenfria kakor” ? Det finns ju typ 10 olika sorters glutenfria kakor på hyllorna på ica. Är det chokladkakor, citronkakor, ”ballerina” kakor, kolakakor ??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan välja vilka man vill. Jag valde ”salted karamell” cookies

    2. Anonym skriver:

      Men snälla någon, man tar ju de man själv gillar bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *