TOMAT- & AJVARSOPPA MED STORA RÄKOR

Helgen spenderade vi i Göteborg.
Det blev först en heldag på Liseberg där vi åkte karuseller tills vi var alldeles vimmelkantiga. Vi åt sockervadd och spelade på chokladhjulen, tyvärr utan större vinster. Jag hade hoppats på massa gott godis att baka med framöver. Men icke…

Gårdagen sen, ägnade vi åt att hänga med Gladiatorerna på ”Barnens Hinderbana”. Superkul verkligen. Men jag trodde jag skulle hinna fota lite igår under loppet, men eftersom jag jobbade där så hade jag liksom inte en enda minut över. Haha… Nomi & Tuva tyckte det var så kul iallafall. Fint avslut på en härlig vecka. Nu väntar jag hem barnen, för att packa ihop och sedan börjar deras pappavecka. Och jag har massor av jobb, imorgon påbörjas resan till Mauritius. Följ mej på instagram för att se lite mer av resan: @jennysmatblogg

Här kommer dagens middagstips. En god soppa som du enkelt kan göra vegetarisk om så önskas.

Det här behöver du till denna ajvarsoppa : 
1 gul lök
olivolja till att fräsa löken med
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
1 dl ajvar ( mild el. stark efter eget tycke )
1 msk kalvfond
1 burk med fyllig krossad tomat
1 nypa strösocker
salt & peppar

Serveras med räkor & vitlöksbröd

Gör din soppa så här :
Finhacka / riv löken och värm upp en gryta med olivolja, pressa ner vitlöken och fräs till den gula löken blivit glansig, men ej b. Häll i vatten krossad tomat, ajvar och smula ner buljongtärningen- låt sjuda upp i några minuter, lägg i sockret under omrörning och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med handskalade & varmt vitlöksbröd

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Jag har aldrig vunnit något på ett nöjesfält, det är helt sjukt eftersom jag typ alltid testar! Har nog inte ens vunnit på en trisslott när jag tänker efter. Haha!

Nästa inlägg

Albert familjens läxhjälp

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x