KORVGRATÄNG

Jag har fortfarande massa av era recept som jag ska hinna publicera. så varsågoda.
En smarrig korvgratäng från Bromölla, kommer här.
Tack för receptet Sofie.PDet här behöver du till 4 pers:
1/2 falukorvsring
1 gul lök
2 stora tomater
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
salt
2 dl riven lagrad ost
oregano (torkad krydda)
 

Serveras med potatismos eller makaroner.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. 
Slanta upp korven, tomaterna och löken. Varva allt i en ugnssäker form.
Rör ihop såsen (grädde, crème fraîche, chilisås, fond, salt, senap ) Häll såsen över korven och riv över rikligt med ost.
Pudra över oregano och och skjuts in i ugnen i 15 minuter eller tills osten fått en vacker färg.

 

9
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
5 år sedan

Dina läsare som skickat recept har verkligen samma smak som du,creme fraiche och vispgrädde ska ALLTID vara med:))

Maria
Reply to  Gülay
5 år sedan

Tycker du, Gülay? 🙂 Håller med om att det förekommer ofta, men alltid var väl att ta i lite? 🙂 Sen finns det ju så många andra recept utan dessa ingredienser på bloggen så det finns ju nåt för allas smaker ändå 🙂

Anonym
Reply to  Gülay
5 år sedan

Förstår inte varför du ALLTID 😉 klagar på att det förekommer grädde och creme fraiche i många av recepten här. Skulle du klaga lika mycket om alla recept innehöll exempelvis buljong? Feta produkter är inte farligt att äta, och det är väldigt gott. Det är ju stommen i många grytor och såser så det är inte konstigt att det används ofta.

Gülay
5 år sedan

Oj Maria tog du illa upp eftersom dina försvarsmekanismer kom fram? Det var inte nån kritik ,jag skrev det med glimten i ögat:))

Maria
Reply to  Gülay
5 år sedan

Absolut inte, menade bara att du säkert kunde hitta något som passade bättre om du inte gillar dessa ingredienser 🙂 inga försvarsmekanismer 🙂

Gülay
5 år sedan

Alltså jag förstår inte dina läsare,försöker förstå men det går inte. Många gånger har jag försvarat Jenny då jäklar fick jag spydiga kommentar från vissa läsare för DET.
Skulle jag ge minsta kritik till Jenny ja då får jag också spydiga kommentar. Nästa gång ska jag ha svensk klingande namn få se om det går bättre….

annika
5 år sedan

Gulay, (ursäkta fick inte till stavningen riktigt) – fortsätt du att kommentera! Jag tycker att dina kommentarer är uppfriskande emellanåt. Jag tycker också att det är mycket creme fraiche och grädde. Ibland minskar jag ner t ex grädde och det blir bra ändå.
Den här ”anonym” som alltid går till Jennys försvar verkar ta en del kommentarer nästan personligt. Har själv blivit ”avsnäst” av ”anonym” för att jag ställde en fråga och hade en åsikt om ett inlägg. Insåg då att taket är lågt härinne och slutade kommentera. Tills i dag.
Ha en bra kväll och bytt för allt i världen inte bort ditt namn! 🌷

Helene
5 år sedan

Håller med föregående inlägg, tycker också nästan allt innehåller grädde, creme fraiche. Inte så mycket nya recept längre, oftast upprepade recept och reklam. Men man kan välja och titta eller inte. Alla får ju tycka vad de vill, jag tycker så här

jennysmatblogg
Reply to  Helene
5 år sedan

Alla får tycka precis som de vill 🙂 Ni kikar ju in i min matdagbok och vardag, gillar man inte den så slutar man läsa.
Jag är glad om ni kan hålla en god ton i era kommentarer mot varandra.

Ha en jättefin torsdag.

Kram

Gülay
5 år sedan

Annika och Helene tack för en trevligt svar. Har följt Jenny här på bloggen länge så jag vet vad jag pratar om. Jenny har delat dessa MATRÄTTER från sina läsare korvgratäng,kyckling i sweet chilisås,oxfilépasta,shepherd pie och kassler paj. ALLA har gemensamt creme fraiche,de tre första även vispgrädde ,de två sista istället för vispgrädde massa ost. Det var därför jag reagerade att hennes läsare har samma smak,samma stuk. Är verkligen nyfiken på Jennys tredje bok om det är som bok nr 2 och här på bloggen med massa mejeri produkter??

Jag håller inte med anonym (hen måste vara Jenny eller nån släkting) att feta produkter inte är farligt. Ju om man bara lagar mat med massa creme fraiche,vispgrädde alltid.
Visst har jag lagat och bakat många rätter av henne. Men jag personligen har tröttnat på att laga maträtter med mejeri produkter. Vill prova mer vegetarisk.
Jenny jag mailade dig ett bra tag sen några vegetariska rätter som jag provat,istället för kött använde jag vegobitar . Jag berättade på min mail min köttgalna dotter trodde att det verkligen var kött:))
Du har så många läsare sägs det och du är en av Sveriges största mat och bakblogg. Jag hade önskat mig att dina läsare skickade matrecept från sina egna kulturer där du även provar dem. Jag hade önskat mig mer vegetariska recept,recept från andra kulturer osv. Visst du har rätt det du säger gillar man inte dina maträtter så slutar man att läsa din blogg.Alla här är vi fria att göra egna val. Men eftersom du har en fri blogg där läsare kan skriva vad de tycker och tänker och därför tog jag mig den friheten.

jennysmatblogg
Reply to  Gülay
5 år sedan

Gulay : Jag kan stilla din nyfikenhet med att ”anonym” varken är jag eller någon släkting till mig 😘

Ha en jättefin torsdag

Gülay
5 år sedan

Ok tack för det Jenny:))

Cina
3 år sedan

Tackar dig Jenny för dina goda recept. Den korvgratängen gör vi ofta här hemma. Jätte god . Sedan dina andra recept med är väldigt goda

Nästa inlägg

Barnens Hinderbana

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x