ChokladCupcakes med crunch

Hej sköna fredag,
I går kväll avslutade vi kvällen med att se Swedish House Maffia. Hur jäkla coolt var inte de?!  Trevligt att öka upp medelåldern på konserten en del också. Hahah..

 

 

Men nu ska jag precis checka ut från hotellet, har ett sista möte på agenden innan det är dags att styra kosan hemåt Kääälmar ingen. Till er som är inne och letar efter något gott att bakat till helgen kommer här ett recept. Detta skickade Ann-Sofie från Göteborg in.Hennes favvo-recept. Och så gott det blev sen!

Först en chokladgömma i själva muffinsen sedan den crunchiga toppingen.
Mums.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycken center eller Dumle

Crunch:
30 gram smör
1/2 dl vetemjöl
25 gram strösocker
25 gram kokos
25 gram havregryn


Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Tryck ner en chokladbit i varje muffens. Arbeta ihop crunchen, och fördela ut över muffinsen. ( Det blir lite över vilket kan frysans in) Grädda sedan cupcake:n i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

Serveras genast med ett stort glass iskall mjölk till.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *