KASSLERPAJ MED FETAOST

 

Denna goda pajen kommer från Katrin i Lysekil,
Tackar Katrin- denna var supersmarrig.

 

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 gram smör

Fyllning:
300-400 gram kassler
100 gram färskost

2 vispade ägg
2 1/2 dl creme fraiche ( paprika & chili )
1/2 dl sweetchili
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
fetaost
körsbärstomater

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Skär kassler tunt, rör ihop med samtliga ingredienser och fyll pajskalet.

Jag valde en fetaost i smaksatt olja, men välj vilket ni gillar bäst.
Skjuts in i ugnen och grädda i 30-35 minuter.

2

3 responses to “KASSLERPAJ MED FETAOST

  1. Eva skriver:

    Det ser ut som att du har vanlig creme frachie i bunken?Har du det? Kan tycka att den med paprika/chili är stark om man tar en hel i paj.

  2. Hawa skriver:

    Hej,
    Vad är det för storlek på formen. Jag antar att det är en springform? Är kanterna på pajen upp till hälften på formen? Svårt att se på bilderna och det står inget.

    Mvh
    Hawa

    1. jennysmatblogg skriver:

      ca 25 i diameter 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *