KASSLERPAJ MED FETAOST

 

Denna goda pajen kommer från Katrin i Lysekil,
Tackar Katrin- denna var supersmarrig.

 

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 gram smör

Fyllning:
300-400 gram kassler
100 gram färskost

2 vispade ägg
2 1/2 dl creme fraiche ( paprika & chili )
1/2 dl sweetchili
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
fetaost
körsbärstomater

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner kallt smör i vetemjölet och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.Tryck ut degen i formen och picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -13 minuter.
Gör under tiden fyllningen. Skär kassler tunt, rör ihop med samtliga ingredienser och fyll pajskalet.

Jag valde en fetaost i smaksatt olja, men välj vilket ni gillar bäst.
Skjuts in i ugnen och grädda i 30-35 minuter.

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
2 år sedan

Det ser ut som att du har vanlig creme frachie i bunken?Har du det? Kan tycka att den med paprika/chili är stark om man tar en hel i paj.

Madelen
Reply to  Eva
1 år sedan

Tror det är färskosten du ser på bilden. Du kan säkert ha både och om du vill.

Hawa
2 år sedan

Hej,
Vad är det för storlek på formen. Jag antar att det är en springform? Är kanterna på pajen upp till hälften på formen? Svårt att se på bilderna och det står inget.

Mvh
Hawa

jennysmatblogg
Reply to  Hawa
2 år sedan

ca 25 i diameter 🙂

Nästa inlägg

SHEPHERD PIE

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x