Annas Goda Äppelpaj

Minns ni att jag efterfrågade era bästa recept som jag skulle prova. Ni skickade in duktigt många, så det finns ingen möjlighet att jag skulle hinna prova alla. Men en hel del blev det. Så dessa tänkte jag uppdatera med denna veckan.
Först ut är denna goda äppelpajen som Anna skickade in receptet på. Tänkte den kunde passa bra nu en valborgsmässoafton som denna.

Tack, Anna Nilsson från Lund. Denna kommer jag göra fler gånger.
Extra gott med smak av kokosen.


Det här behöver du :
5-6 st äpplen
1/2 dl sirap till äpplena
100 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl kokos
1 dl havregryn

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ingredienserna till smuldegen i en påse ( på så vis slipper du kladd) . Degen ska vara grynig och smulig . Innan du blandar i smöret så kan du smörja pajformen.
Skala och skiva äpplena i formen. Minus kärnhusen såklart. Strö över sirap. Fördela över smuldegen och baka äppelkakan i ca 35 minuter tills den fått fin färg. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering.
Serveras med vaniljglass eller marsansås

 

 

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *