Ugnspannkaka

 

Välkommen måndag,

Då vart det ny vecka igen, och solen skiner i dag också. Det blev ingen bio igår, utan barnen ville prompt till leklandet.
Så det blev ett par timmar där istället, med rutschkanor och studsmattor. Några av er har säkert påsklov denna veckan, härligt för er. Men vi har inte lov förrän först nästa vecka. Så det vart bara för barnen att vakna till väckarklockan som vanligt och ge sig av till skolan. Själv har jag massa möten idag, så jag ska bara ta och kamma till mig lite och fara in till stan. Till er som letar tips till måndagsmiddagen så ville jag tipsa om denna klassikern, som dessutom är väldigt enkel att göra vegetarisk, genom att bara utesluta baconet. Varsågoda, här kommer min goda ugnspannkaka.

Till en ugnsform / ugnsplåt :
2 pkt bacon
6 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, klipp baconen över ugnsplåten och ställ sedan in i ugnen i fem minuter. Under tiden vispar du ihop smeten, lite av mjölken med mjölet, knäck ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Rör sist ner saltet. Sedan häller du över blandningen över baconet och ställer in i mitten på ugnen tills den fått fin färg.
Cirka 15- 20 minuter.

Servera med lingonsylt. Eller som i detta fall så blev det hallonsylt, när barnen fick bestämma.

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
5 år sedan

Tänkte göra ugnspannkaka igår (det är ju så gott!) men det blev annan middag istället. Dock måste jag säga, jag har provat ditt recept men tycker andelen ägg bör minskas. Denna ugnspannkaka blir snarare en omelett, tyvärr.

jennysmatblogg
Reply to  Anonym
5 år sedan

Det är en smaksak med äggen såklart ☺️

Pia
5 år sedan

Jag brukar grovriva 2 morötter, 2 potatisar + skiva lite purjolök för att göra pannkakan mera matig. Jättegott med keso o lingonsylt till

Nästa inlägg

Veckomatsedel

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x