Blåbärspaj med flagad mandel

Denna goding hade jag turen att bli bjuden på och självklart fixade jag fram receptet till er.
Sagolikt god!

Det här behöver du :
Valfria bär som täcker formen
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl

Degen: 
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 gram smör
200 gram flagad mandel

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. 
Täck botten av pajformen med bären och sockra och pudra över potatismjöl.
Mamma tipsade om att göra pajdegen i en fryspåse för att slippa bli kladdig! Jättebra tips. Blanda socker, mjöl och tärnat smör i en påse och nyp i hop till en deg, vänd till sist ner flagad mandel och fördela sedan över bären. Ställ in i ugnen och grädda tills den fått fin färg. Toppa den med färska bär.

Servera sedan med fluffig vaniljsås eller marsanssås

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ing-marie edvinsson
2 år sedan

skall bären vara frusna

jennysmatblogg
Reply to  ing-marie edvinsson
2 år sedan

Går bra med vilket som 🙂

Lilly
2 år sedan

Du har alltid så fina och smarriga recept på desserter. Får man fråga hur ofta det serveras dessert hos er? =)

jennysmatblogg
Reply to  Lilly
2 år sedan

Faktiskt nästan bara på helgerna ☺️

Nästa inlägg

Lax med krämig tacotopping

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x