Korv- & rispytt

Vem gillar inte snabblagad mat en måndag?
Och denna går enkelt att göra vegetarisk genom att byta ut korv mot halloumi. Och till efterrätt idag vill jag såklart pusha för våfflor, det är ju ändå våffeldagen. Mitt bästa recept kommer snart uppdateras här. Så håll utkik.

Jag hade fått ris över sedan dagen innan. Så detta är ett perfekt ”ta-till-vara-på-maten-tips”.
Salsan väljer du själv om du gillar mild, medium eller hot! 

Du behöver:
smör
500 gram falukorv
3 msk tomatpure
1 burk tacosås ( salsa )
4 portioner ris ( färdig kokt )
1/2 msk med koncentrerad lökfond
1/2 msk med koncentrerad köttfond
3 msk ketchup
salt & peppar

Gör så här: 
Skär korven i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna och stek dem gyllene i smör. Vänd ner tomatpure & salsa. Låt det sjuda upp och vänd ner riset. Blanda väl och vänd ner fonderna tillsammans med ketchup. Smaka av allt med salt & peppar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *