Snickerssemifreddo

Majj Gadd så gott! 
Detta måste ni bara prova i helgen, som glass fast godare. Semifreddo betyder halvtinad,
och det är just var denna härliga efterrätt är. Lägg den direkt i portionsskålar / glas / burkar så blir det ännu trevligare att servera.

Det här behöver du till 4 portioner: 
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 dl dulce de leche ( karamelliserad mjölk )
1 dl salta jordnötter
1 dl chokladknappar
chokladsås

Gör så här: 
Dela äggen i gulor & vitor och lägg i två olika skålar. Vispa äggulorna tillsammans med vaniljsocker tills det blir luftigt.
Vispa grädden tills den bildar toppar. Vispa äggvitorna fluffigt.(Tänk på att använda rena vispar till äggvitan )
Vänd ner grädden i äggulesmeten och sen även försiktigt ner äggvitorna.
Spara lite av den karamelliserade mjölken för att lägga i botten på skålarna, resten blandar di i smeten tillsammans med, jordnötter, choklad och ringla i chokladsås. Fördela smeten i portionsskålar och täck med plast.
Ställ glassen 4 timmar i frysen, ta upp den en stund innan den ska serveras och dekorera med choklad, jordnötter, och lite kolasås.

Mumsigt

1

6 responses to “Snickerssemifreddo

  1. Caroline skriver:

    Ser supergott ut! Hur många portioner blir det här? 🙂 1 dl jordnötter och chokladknappar låter lite lite om det både ska i smeten och dekoreras med?

  2. Tina skriver:

    Semifreddo betyder ”halvfrusen” på italienska.
    Ser smarrigt ut! ☕
    Trevlig helg!

  3. Liisi skriver:

    Kan man göra denna som tårta, eller blir de för lite? Ser sååå gott ut!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan dubbla receptet 🙂

  4. Anne skriver:

    Oj, vad gott det ser ut!

  5. Sandra skriver:

    De där ser helt ljuvliga ut! Ojojoj 🙂

    /Sandra
    http://kojatillslott.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *