Järpar med tomat och persilja

Middagstips var det här: 

För i går lagade vi kryddiga järpar till middag, serverade med ett fluffigt potatismos. Kokade dock extra potatis för att hälften ska jag göra stekpotatis med idag. Är det bara jag som är galen i all sorts potatis : pommes, klyftisar, potatisgratäng, råstekt potatis, kokt potatis eller varför inte bara duschesspotatis?

Det här behöver du:
600 gram nötfärs
5 röda körsbärstomater
1 kruka persilja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
1/2 tsk spiskummin
salt & peppar

Gör så här:
Hacka tomaterna så smått du kan och vänd ner i färsen. Finklipp persiljan, riv ner den gula löken & vitlöken.
Rör ner kryddor och fond i färsen, och blanda om väl. Forma smeten till små järpar, och stek dem i rikligt med smör tills de är klara. Servera med potatismos.

2

2 responses to “Järpar med tomat och persilja

  1. Deisy skriver:

    Såg att du undrade om det bara var du som var galen i potatis i alla dess former. Det kan jag tala om att det är du inte. Jag äääälskar potatis.
    Så även ett av mina barnbarn. Vet inte om det är generna *S* för hon bor ca 35 mil från mig så hon kan inte ha tagit efter mig. Hon är 8 år och har alltid älskat potatis.

  2. Therese skriver:

    Potatis är absolut bästa kolhydraterna! Har alltid älskat potatis. När alla andra ville ha korv och makaroner som barn så åt jag korv och potatis. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *